Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Η Ρωσία κατέγραψε πάνω από 6.600 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Η Ρωσία κατέγραψε πάνω από 6.600 κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο – Newsbeast

Τέταρτη στον κόσμο σε κρούσματα κορονοϊού είναι η Ρωσία, όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν ακόμα 6.611 μολύνσεις ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στη χώρα σε 687.862.

Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης πως 135 άνθρωποι πέθαναν στη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, αυξάνοντας τον επίσημο ρωσικό απολογισμό των νεκρών από Covid-19 σε 10.296.

Το σαββατοκύριακο η Ινδία ξεπέρασε τη Ρωσία και έγινε η χώρα με τον τρίτο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, ο αναπαραγωγικός ρυθμός του νέου κορονοϊού στη Ρωσία παραμένει στο 1. Στη Μόσχα, ο ρυθμός αυτός αυξήθηκε από 0,03 σε 0,96.

Φίτζι: Πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού σε 78 μέρες

Έπειτα από 78 μέρες χωρίς κορονοϊό, ο πρωθυπουργός των Φίτζι Φρανκ Μπαϊνιμαράμα γνωστοποίησε σήμερα ότι καταγράφηκε ένα νέο κρούσμα στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι ένας 66χρονος διαγνώσθηκε με SARS-CoV-2 ενώ βρισκόταν σε καραντίνα μετά την επιστροφή του από την Ινδία.

Πρόκειται για το 19ο κρούσμα που καταγράφεται στην μικρή αυτή χώρα του Νοτίου Ειρηνικού, η οποία δεν αναμένει ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο της.

«Έχουμε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου Covid-19 σε έναν πολίτη που επέστρεψε στη χώρα και ο οποίος τέθηκε σε περιορισμό σε κέντρο καραντίνας που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση» υπογράμμισε ο Μπαϊνιμαράμα.

Όλοι όσοι φτάνουν στα Φίτζι τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών.

Ο ασκών προσωρινά χρέη υπουργού Υγείας Τζέιμς Φονγκ δήλωσε ότι τα Φίτζι απείχαν μέχρι σήμερα σκοπίμως να ανακοινώσουν ότι έχουν απαλλαγεί από τον νέο κορονοϊό. «Μολονότι στα Φίτζι δεν υπάρχουν κρούσματα τοπικής μετάδοσης, η πανδημία εξακολουθεί να μαίνεται πέραν των ακτών μας» υπογράμμισε ο Φονγκ, σημειώνοντας ότι δεν εξεπλάγην από το νέο αυτό κρούσμα που καταγράφηκε χθες, Κυριακή.

«Δεν περιμένουμε ότι αυτό θα είναι το τελευταίο κρούσμα μεταξύ αυτών που τίθενται σε καραντίνα» σημείωσε.


Πηγή