Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Η ρύθμιση που εξετάζει η κυβέρνηση για το οριστικό «φρένο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Με την 5η Μαΐου να είναι η ημερομηνία κατά την οποία ο Άρειος Πάγος θα αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι για το κόμμα Κασιδιάρη, η κυβέρνηση εξετάζει ρύθμιση ώστε να διασφαλιστεί η απαγόρευση καθόδου του.

Ως γνωστόν, σε μια προσπάθεια να «παρακαμφθεί» η τροπολογία για την απαγόρευση από την περασμένη Τρίτη (4/4), νέος πρόεδρος του «Εθνικού Κόμματος Έλληνες», του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη, είναι ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστάσιος Κανελλόπουλος, ο οποίος εξελέγη παμψηφεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιπλέον ρύθμιση που εξετάζει η κυβέρνηση αναφορικά με το μέλλον για το κόμμα Κασιδιάρη και την κάθοδό του στις επικείμενες εκλογές είναι να φέρει ρύθμιση έτσι ώστε η απόφαση να ληφθεί από την ολομέλεια του α’ τμήματος του Αρείου Πάγου, δηλαδή και των 10 μελών, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, και όχι μόνο από τη πενταμελή επιτροπή, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Οικονόμου: Επαρκές το θεσμικό πλαίσιο για «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη -Αν χρειαστούν προσθήκες, θα το δούμε

Γιατί τα τρία αδέλφια Κανελλόπουλοι απαρνούνται τον αντεισαγγελέα που συμπλέει με Κασιδιάρη

Οικονόμου για αποκλεισμό κόμματος Κασιδιάρη: Εάν χρειαστούν προσθήκες, εδώ είμαστε να το δούμε

Νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανέφερε για το θέμα πως «υπάρχει επαρκές θεσμικό πλαίσιο ώστε εγκληματικές οργανώσεις, ακόμη και όταν χρησιμοποιούν τρικ, μέσω της τοποθέτησης στην ηγεσία τους ανώτατων δικαστικών, για να κατέλθουν στην εκλογική διαδικασία, να μην μπορέσουν τελικά», ενώ πρόσθεσε ότι «είμαι σίγουρος ότι η Δικαιοσύνη θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Κανείς δεν είναι αφελής και δεν θα ξεγελασθεί. Εάν χρειαστούν προσθήκες, εδώ είμαστε να το δούμε»


Πηγή