Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Τούρκου πατέρα που έχασε γυναίκα και παιδί στον Έβρο

Έκκληση να συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων παιδιών του απηύθυνε ο Μουράτ Ακτσαμπάι, του οποίου η σύζυγος, Χαντιτζέ, και ο μόλις 1 έτους γιος του, Μπεκίρ Αράς, ανασύρθηκαν χθες νεκροί από τον ποταμό Έβρο, όπου ανατράπηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης η βάρκα στην οποία επέβαιναν.

Ο Μουράτ Ακτσαμπάι, μιλώντας στον Alpha, διηγήθηκε τις δραματικές στιγμές μετά το ναυάγιο. «Η γυναίκα μου δεν ήξερε κολύμπι και το νερό την παρέσυρε. Δεν μπορούσε να αφήσει τα τρία παιδιά να χαθούν», ανέφερε, εξηγώντας πως όταν η βάρκα αναποδογύρισε, η σύζυγός του προσπάθησε να σώσει το μωρό, ενώ ο ίδιος προσπάθησε να σώσει τα δύο μεγαλύτερα αγόρια της οικογένειας, των οποίων η τύχη εξακολουθεί να αγνοείται.

«Κολυμπούσα για να σώσω τα δύο μου παιδιά, αλλά ήταν αδύνατον να τα βγάλω στην άλλη πλευρά. Άρχισα να βουτάω, αλλά δεν μπορούσα να τα τραβήξω έξω από το νερό. Ήμουν μέσα στο νερό και μόλις βγήκα έξω τα παιδιά δεν ήταν εκεί», είπε.

Ο ίδιος ευχήθηκε τα δύο παιδιά του να είναι ζωντανά, και εξέφρασε την ελπίδα του ειδικά για το μικρότερο από αυτά, που φορούσε σωσίβιο.

«Σας παρακαλώ με όλη την καρδιά μου να συνεχίσετε τις έρευνες», ανέφερε.

Εξήγησε εξάλλου πώς σημειώθηκε η τραγωδία στον Έβρο: «Όταν η βάρκα πλησίαζε στην άλλη πλευρά του ποταμού υπήρχαν θάμνοι και κλαδιά. Η βάρκα χτύπησε σε κάποιο δέντρο ή θάμνο και άρχισαν να μπαίνουν νερά. Η βάρκα αναποδογύρισε και οι 11 επιβάτες πέσαμε στο νερό».

Κατήγγειλε μάλιστα ότι οι επιβάτες είχαν ζητήσει σωσίβια, όμως οι διακινητές τους είπαν ότι δεν τα χρειάζονταν. «Πήραμε μόνο δύο σωσίβια μαζί μας. Το ένα σωσίβιο το δώσαμε σε μία μητέρα και το άλλο το φοράει το αγόρι μου που αγνοείται», δήλωσε.

Όσο για τους λόγους που έκαναν την οικογένεια να αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Τουρκία, τόνισε: «Εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν στη χώρα μας. Έπρεπε να φύγουμε για να είμαστε ελεύθεροι. Να δραπετεύσουμε. Αν γνωρίζαμε ότι υπήρχε πιθανότητα να συμβεί αυτό, θα το σκεφτόμασταν περισσότερο. Αλλά μας είχαν πει ότι ήδη πολλοί το έχουν καταφέρει και έτσι θα μπορούσαμε κι εμείς».

localStorage.clear();


Πηγή