Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Η συριακή τηλεόραση μεταδίδει νέα επίθεση με πυραύλους

Συστοιχίες των συριακών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν για την αντιμετώπιση πυραυλικών πληγμάτων στην αεροπορική βάση Σαϊράτ  που βρίσκεται κοντά στην πόλη Χομς και αναχαίτισαν τους πυραύλους, μεταδίδει η συριακή κρατική τηλεόραση και το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Καμιά από τις δύο πηγές αυτές δεν διευκρίνισε ποια δύναμη προχώρησε στην εκτόξευση των πυραύλων. Δεν αναφέρθηκε εξάλλου ποιος ήταν ο αριθμός των πυραύλων που στοχοθέτησαν την αεροπορική βάση Σαϊράτ.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη βάση είχε δεχθεί πλήγματα στην πρόσφατη επιδρομή των συμμάχων (ΗΠΑ, Βρετανία και Γαλλία) καθώς πρόκειται για βάση κεντρικής σημασίας στο συριακό πόλεμο η οποία έχει βρεθεί στο επίκεντρο ισχυρισμών περί χρήσης χημικών όπλων.

Πριν από λίγο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ερωτηθείς για τις πληροφορίες περί πυραυλικών πληγμάτων στην αεροπορική βάση Σαϊράτ, στην επαρχία Χομς της Συρίας, εκπρόσωπος του Πενταγώνου διαβεβαίωσε ότι «δεν βρίσκεται σε εξέλιξη καμιά στρατιωτική δραστηριότητα των ΗΠΑ σε εκείνη την περιοχή αυτή τη στιγμή».

(φωτογραφία αρχείου)

localStorage.clear();


Πηγή