Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Η τσέχικη πόλη που φιλοξενεί ένα απόκοσμο αξιοθέατο

Γνωστή για τα πλούσια σε άργυρο ορυχεία της, η Κούτνα Χόρα βρίσκεται 65 χιλιόμετρα ανατολικά της Πράγας στην Τσεχία.

Η γραφική πόλη που έχει ανακηρυχτεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco συναγωνιζόταν τον 14ο αιώνα την Πράγα σε πλούτο και φήμη.

Το μεσαίωνα ανακαλύφθηκαν κοιτάσματα ασημιού και λειτούργησαν τα ορυχεία, χάρη στα οποία ο βασιλιάς της Τσεχίας αναδείχθηκε ο πλουσιότερος δεσπότης της μεσαιωνικής Ευρώπης. Σήμερα η πόλη εντυπωσιάζει τους ταξιδιώτες με τα επιβλητικά κτίρια της πνιγμένα στο πράσινο, καθώς και τη μεσαιωνική της ατμόσφαιρα.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την γοτθική εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, προστάτιδας των μεταλλωρύχων που χρονολογείται από το 1388 καθώς και τον Πέτρινο Οίκο.

Στο βασιλικό νομισματοκοπείο της πόλης κόβονταν τα διάσημα γρόσια της Πράγας. Λίγο έξω από την πόλη βρίσκεται ένα παράξενο μνημείο που προσελκύει πλήθος τουριστών κάθε χρόνο.

Το οστεοφυλάκιο είναι μια εκκλησία που διακοσμείται από οστά σαράντα χιλιάδων ανθρώπων που πάρθηκαν από το γειτονικό κοιμητήριο. Γιρλάντες από κρανία κρέμονται από το θολωτό ταβάνι ενώ ο τεράστιος πολυέλαιος περιέχει όλα τα οστά του ανθρώπινου σώματος.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Κούτνα Χόρα / Τσεχία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Κορώνα Τσεχίας (0.037 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα για την Πράγα και 4 ώρες και 10 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου. Στη συνέχεια ακολουθεί διαδρομή με τρένο διάρκειας περίπου 1 ώρας για την Κούτνα Χόρα.

ΚΟΥΤΝΑ ΧΟΡΑ ΤΣΕΧΙΑ ΚΟΥΤΝΑ ΧΟΡΑ ΤΣΕΧΙΑ ΚΟΥΤΝΑ ΧΟΡΑ ΤΣΕΧΙΑ ΚΟΥΤΝΑ ΧΟΡΑ ΤΣΕΧΙΑ ΚΟΥΤΝΑ ΧΟΡΑ ΤΣΕΧΙΑ ΚΟΥΤΝΑ ΧΟΡΑ ΤΣΕΧΙΑ ΚΟΥΤΝΑ ΧΟΡΑ ΤΣΕΧΙΑ ΚΟΥΤΝΑ ΧΟΡΑ ΤΣΕΧΙΑ ΚΟΥΤΝΑ ΧΟΡΑ ΤΣΕΧΙΑ

localStorage.clear();


Πηγή