Παρασκευή , 3 Μάιος 2024

Η φρεγάτα «Κανάρης» είναι και πάλι ενεργή

Η φρεγάτα «Κανάρης» που είχε προσαράξει στην νησίδα Αταλάντη στις 2 Νοεμβρίου 2017 και έμεινε εκεί για περίπου 8 ώρες είναι και πάλι ενεργή σύμφωνα με καλά πληροφορημένη στρατιωτική πηγή που μίλησε στο news.gr.

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού είχε προχωρήσει τότε στην εξής ανακοίνωση: «Πρωινές ώρες Πέμπτης 02 Νοεμβρίου 2017, φρεγάτα «Κανάρης»  προσκόλλησε σε αβαθή ύδατα στη νησίδα Αταλάντη Σαρωνικού Κόλπου, κατά την επιστροφή του από προγραμματισμένη δραστηριότητα στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Δεν υπήρξαν τραυματίες ή σοβαρές ζημιές. Δεν έχει παρατηρηθεί κλίση του πλοίου, ούτε εισροή υδάτων ή διαρροή καυσίμων. Δεν υπήρξε μόλυνση του περιβάλλοντος. Έχουν αναληφθεί οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκόλληση του πλοίου. Αίτια διερευνούνται από το Πολεμικό Ναυτικό».

Για το συμβάν αυτό είχε  διαταχθεί «η αντικατάσταση του κυβερνήτη της φρεγάτας «Κανάρης» και του διευθυντή Ναυτιλίας – Κατεύθυνσης πλοίου.

Σύμφωνα με την πηγή του Πολεμικού Ναυτικού οι εργασίες αποκατάστασεις έγιναν εξ ολοκλήρου από προσωπικό του Ναυστάθμου και του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά.

Η ενεργοποίηση έγινε την περασμένη εβδομάδα.

localStorage.clear();


Πηγή