Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Η Bacardi εξαγόρασε φίρμα τεκίλας έναντι… πολλών δισεκατομμυρίων

Η Bacardi απέκτησε μόλις την Patron Tequila, καθώς η τεκίλα συνεχίζει να σημειώνει ανοδικές πωλήσεις παγκοσμίως σε σύγκριση με τη βότκα ή το ρούμι.

Για να βάλει βέβαια στο χέρι την Patron Spirits International έπρεπε να δώσει όχι λιγότερα από 4,1 δισ. ευρώ (5,1 δισ. δολάρια), ένα ποσό που παράγοντες της αγοράς χαρακτηρίζουν αστρονομικό!

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα προϊόντα της αγαύης (όπως η τεκίλα και το μεσκάλ) είναι σήμερα δημοφιλέστερα από ποτέ. Κάτι που επιβεβαιώνει και το Distilled Spirits Council, που μας λέει πως μεταξύ 2002-2016 οι πωλήσεις τεκίλας και μάλιστα ανώτερης ποιότητας έχουν οχταπλασιαστεί, εκεί που η βότκα σημείωσε πτώση της τάξης του 2,4% και το ρούμι 0,2%.

fdighfio4

Η Bacardi κατείχε μάλιστα το 30% της Patron και το ποσό δόθηκε για το υπόλοιπο ποσοστό. Η φίρμα κατέχει ακόμα την ομώνυμη Bacardi, αλλά και τα Bombay Sapphire, Grey Goose και Dewar’s. Και με το διεθνές δίκτυο διανομής της, θα φέρει την Patron στα τέσσερα σημεία του κόσμου, καθώς για την ώρα είναι γνωστή κυρίως στις ΗΠΑ…

localStorage.clear();


Πηγή