Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Η «Black Friday» έκανε ποδαρικό και στη Ρόδο

Πρωτοφανείς ήταν οι εικόνες σε πολλά καταστήματα στην Ρόδο με αφορμή το νέο θεσμό με την επωνυμία «Black Friday» (Μαύρη Παρασκευή) που ενώ έχει καθιερωθεί σε άλλες χώρες και κυρίως στην Αμερική να γίνεται την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου κάθε έτους, στην Ελλάδα ήρθε μόλις φέτος.

Του ανταποκριτή μας από το dimokratiki.gr στη Ρόδο

Η μεγαλύτερη κίνηση σημειώθηκε στα καταστήματα «Public» όπου από τις 7  το πρωί, πάρα πολύς κόσμος περίμενε έξω από το κατάστημα στο Κορακόνερο:

«Μόλις άνοιξαν οι πόρτες γύρω στις 8 το πρωί, είδαμε πάνω από 150 άτομα. Βέβαια, όλα κύλησαν ομαλά και με ηρεμία. Δεν σημειώθηκε αναστάτωση, ούτε είχαμε κάποια περιστατικά, όπως βλέπουμε σε άλλες χώρες. Στην Ελλάδα είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό. Οι τιμές είναι μειωμένες έως και 55% στα προϊόντα μας και μάλιστα είναι καινούργια μοντέλα, ενώ στα παιδικά παιχνίδια οι μειώσεις ανέρχονται στο 30% Γίνονται όμως, και πολλές άλλες προσφορές. Η κίνηση που σημειώθηκε σήμερα συγκρίνεται μόνον με την κίνηση που έχουμε παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ενώ τις τελευταίες 15 μέρες, η κίνηση ήταν περιορισμένη, γιατί όλοι περίμεναν να δουν τι θα γίνει», δήλωσαν στην «δημοκρατική» οι υπεύθυνοι του καταστήματος.
Από τις αλυσίδες καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στην Ρόδο, το Praktiker, ο Κωτσόβολος και ο Γερμανός δεν συμμετείχαν στην «Black Friday» αλλά έκαναν προσφορές ενώ από τα καταστήματα καλλυντικών, το Hondos Center συμμετείχε με μειωμένες τιμές σε διάφορα προϊόντα.

Και στο κέντρο της πόλης

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως χτες από νωρίς το πρωί, το κέντρο της πόλης της Ρόδου είχε πάρα πολύ κίνηση καθώς αρκετά καταστήματα συμμετείχαν στην «Black Friday» έχοντας στις βιτρίνες τους τα σχετικά αυτοκόλλητα.

Αλυσίδες καταστημάτων ένδυσης έκαναν εκπτώσεις έως και 40% ενώ και στα επώνυμα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, γίνονταν πολλές προσφορές και εκπτώσεις.
Ο κόσμος έδειξε πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και έψαχνε για καλές τιμές σε όλα τα καταστήματα της πόλης. Φάνηκε πάντως, ότι σημειώθηκε αυξημένη κίνηση καθώς έως και την τελευταία στιγμή πολλές τοπικές επιχειρήσεις αποφάσισαν να συμμετέχουν στην Black Friday με προσφορές, εκπτώσεις και μειωμένες τιμές σε πολλά είδη τους.

Περισσότερα νέα από τη Ρόδο στο dimokratiki.gr

 


Πηγή