Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Η SpaceX του Ελον Μασκ εκτόξευσε τον πύραυλο: Τρίτη προσπάθεια μετά τις δύο αποτυχημένες -Δείτε live

Ο πύραυλος μαμούθ «Starship» της SpaceX του Έλον Μασκ, εκτοξεύτηκε με επιτυχία από τη βάση της εταιρείας στο Boca Chica, στο Τέξας.

Η Space Χ προχωρά στην τρίτη δοκιμαστική εκτόξευση του Starship, του μεγαλύτερου πυραύλου που έχει δημιουργήσει η ανθρωπότητα, καθώς μόνο ο προωθητικός πύραυλος Super Heavy Booster χρησιμοποιεί 33 κινητήρες στο πρώτο στάδιο, αυτό της εκτόξευσης.

Στόχος είναι αυτή τη φορά ο Super Heavy (το μεγαλύτερο κομμάτι του Starship) να έχει μία επιτυχημένη προσθαλάσσωση, καθώς σε αυτή τη φάση η Space X θέλει να πέσει ελεγχόμενα στον Ινδικό ωκεανό, καθώς σε επόμενο στάδιο θέλει να επειτύχει την προσγείωση, δηλαδή ο πύραυλος να επιστρέφει πίσω και να επαναχρησιμοποιείται σε άλλες αποστολές.

Δείτε Live την διαδικασία

Η SpaceX εκτόξευσε το Starship

Όπως αναφέρει το BBC, η SpaceX αναπτύσσει την τεχνολογία της με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που πολλοί άνθρωποι θα περίμεναν να γίνει.

Η φιλοσοφία της εταιρείας που εδρεύει στο Τέξας είναι να «δοκιμάζει νωρίς, και να μαθαίνει από τα λάθη της. Η SpaceX δεν ανησυχεί αν κάτι δεν λειτουργεί τέλεια κατευθείαν από την αρχή.

Επομένως, το βρετανικό μέσο προειδοποιεί τους θεατές να μην εκπλαγούν αν το σκάφος δεν καταφέρει να φτάσει μέχρι την πτώση του στον Ινδικό Ωκεανό ή ακόμα και αν υπάρξει άλλη μια έκρηξη στην πορεία, όπως συνέβη σε προηγούμενη απόπειρα.

Για τη SpaceX, η επιτυχία θα κριθεί από το τι καταφέρνει να κάνει σωστά πέρα και πάνω από αυτό που συνέβη στο Starship τις προηγούμενες φορές.

Αυτό σημαίνει να δει τον εκτοξευτή και το σκάφος να προχωρούν σημαντικά περισσότερο στο προγραμματισμένο πλάνο της αποστολής.

Η διαφορά από τις δύο προηγούμενες απόπειρες

Το προφίλ της σημερινής πτήσης είναι ελαφρώς διαφορετικό από εκείνο των δύο δοκιμαστικών πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι.

Αρχικά είχαν σχεδιάσει να προσπαθήσει το σκάφος να πραγματοποιήσει μια σχεδόν πλήρη περιστροφή γύρω από τη Γη, η οποία θα κατέληγε με την πτώση του σκάφους στον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στη Χαβάη.

Αυτή τη φορά, η προγραμματισμένη διαδρομή είναι μικρότερη.

Συγχαρητήρια του Μασκ στην ομάδα του

Ο Μασκ συνεχάρη την ομάδα της SpaceX, καθώς ο πύραυλος Starship πετάει στον ουρανό.

«Το Starship έφτασε σε τροχιακή ταχύτητα! Συγχαρητήρια στην ομάδα της SpaceX!!!» αναφέρει στο X.


Πηγή