Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Θάνατος στο Μπορντό: Η Ελληνίδα πήγε σε δύο νοσοκομεία με αλλαντίαση και διέγνωσαν λαρυγγίτιδα!

Eναν αδιανόητο Γολγοθά πέρασε η άτυχη 32χρονη Ελληνίδα που προσβλήθηκε από αλλαντίαση στο Μπορντό της Γαλλίας και τελικά έφυγε από τη ζωή μετά από τέσσερις ημέρες.

Σύμφωνα με όσα επικαλείται η γαλλική εφημερίδα sudouest.fr η οποία έφερε στην επιφάνεια το περιστατικό δηλητηρίασης 12 ατόμων σε εστιατόριο του Μπορντό, η 32χρονη έκανε διακοπές στο Μπορντό με τον σύντροφό της όταν προσβλήθηκε από αλλαντίαση.

Μεταφέρθηκε στα επείγοντα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Pellegrin στο Μπορντό στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Οταν την εξέτασαν οι γιατροί  η νεαρή γυναίκα παραπονέθηκε για δυσκολία στην κατάποση και βραχνή φωνή. Οι γιατροί διέγνωσαν μια μορφή λαρυγγίτιδας και της έδωσαν εξιτήριο από το νοσοκομείο. Στη συνέχεια ακολούθησε η τραγωδία.

Η 32χρονη επέστρεψε στο Παρίσι, όπου έμενε με τον σύντροφό της το Σάββατο. Ωστόσο την Κυριακή τα συμπτώματά της επέμεναν και πήγε και ξανά στο νοσοκομείο. Αυτή τη φορά στα επείγοντα στο νοσοκομείο Bégin στο Παρίσι. Εκεί οι γιατροί την κράτησαν για παρακολούθηση μέχρι αργά το πρωί της Δευτέρας. Ομως, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας οι γιατροί, οι οποίοι δεν είχαν καμία πληροφορία για την ύπαρξη κρούσματος αλλαντίασης στο Μπορντό, της έδωσαν εξιτήριο. Η άτυχη γυναίκα επέστρεψε σπίτι της και την επόμενη ημέρα πέθανε.

Δεν έδωσαν αντίδοτο για την αλλαντίαση στην 32χρονη

Αυτό είναι που κατήγγειλαν και οι γονείς της άτυχης κοπέλας, οι οποίοι σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι στο παιδί τους δεν δόθηκε ποτέ το αντίδοτο.

«Από την Κυριακή είχε συμπτώματα και ζήτησε ιατρική βοήθεια και περίθαλψη. Δεν θα μπω στα ιατρικά. Αυτή τη στιγμή διεξάγεται προανάκριση από την εισαγγελέα του Μπορντό και την τοπική αστυνομία. Δεν υπάρχουν λόγια. […] Δεν διέγνωσαν το πρόβλημα οι γιατροί. Αν το είχαν κάνει, θα την προλάβαιναν και θα της έδιναν το αντίδοτο», ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα της σε δηλώσεις της που μεταδόθηκαν από το Mega.

Καθυστέρηση στη διάγνωση καταγγέλουν και οι συγγενείς ενός Αμερικανού ασθενούς που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο Μπορντό. Μάλιστα, η σύντροφός του ανέφερε στο ΑP ότι παρότι και η ίδια σκέφτηκε την αλλαντίαση, οι γιατροί ήταν επιφυλακτικοί και ότι χρειάστηκαν μέρες για να επιβεβαιωθεί η σύνδεση με τις σαρδέλες στο wine bar και να τους δώσουν τελικά το αντίδοτο.


Πηγή