Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Θέμα στο δελτίο ειδήσεων του BBC η άγρια επίθεση αγέλης σκύλων εναντίον οικογένειας στους Αγίους Θεοδώρους

Για «αξέχαστες οικογενειακές διακοπές», για όλους τους λάθος λόγους, κάνει λόγο το BBC σε θέμα του για την άγρια επίθεση σκύλων εναντίον οικογένειας στους Αγίους Θεοδώρους.

Υπενθυμίζεται ότι τρία παιδιά από τη Μεγάλη Βρετανία και ο Έλληνας κηδεμόνας τους δέχτηκαν την επίθεση από αγέλη άγριων ​​σκυλιών, στο ηφαίστειο Σουσάκι. Πρόκειται για τον 9χρονο Ντάνι Καπετάνιο, τον 52χρονο πατέρα του, Σταμάτη, την 11χρονη ξαδέλφη του μικρού, Ρόξι, αλλά και τον 9χρονο ξάδελφό του, Τέντι.

Το περιστατικό έγινε κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Ελλάδα, πριν από περίπου δύο εβδομάδες, στις 13 Αυγούστου. Τα όσα βίωσαν οι τέσσερίς τους αποτέλεσαν θέμα στο δελτίο ειδήσεων του BBC.

Πώς κατάφερε να σωθεί η οικογένεια: «Έβαλα το σώμα μου ανάμεσα στα σκυλιά και τα παιδιά»

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η Daily Mail, στην οποία μίλησε ο 52χρονος, ο οποίος περιέγραψε πώς έγινε το περιστατικό.

Όπως είπε ο Σταμάτης, πρώτα εντόπισαν την αγέλη σε απόσταση περίπου 300 μέτρων μακριά τους, μέσα σε λίγα όμως δευτερόλεπτα τα σκυλιά είχαν φτάσει στο γκρουπ των εκδρομέων.

Δακρυσμένος, εξήγησε: «Είχαμε περπατήσει ένα χιλιόμετρο στο τουριστικό μονοπάτι, πριν μας πλησιάσουν τα σκυλιά. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να βάλω το σώμα μου ανάμεσα στα σκυλιά και τα παιδιά.

»Ήμουν οπλισμένος μόνο με ένα σακίδιο με τα μπουκάλια νερού των παιδιών. Τα χρησιμοποίησα για να σταματήσω τα σκυλιά μέχρι που με δάγκωσαν τόσο δυνατά που πετάχτηκαν από το χέρι μου. Μετά με έριξαν στο έδαφος και άρχισαν να δαγκώνουν».

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω», επισήμανε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας τη σοκαριστική περιπέτεια που έζησε αυτός και η οικογένειά του. «Συνέχισα να ρωτάω τον εαυτό μου: “Πώς μπορεί να είναι αυτό το τέλος;”. Έχανα τη θέληση για ζωή. Ένιωσα ότι δεν είχα καμία δύναμη», τόνισε στην Daily Μail.

Αφού ο πατέρας βγήκε εκτός μάχης από τα μοχθηρά ζώα, στη συνέχεια στο στόχαστρο μπήκαν τα μικρά παιδιά. Τα σκυλιά κυνήγησαν τη Ρόξι, τον Ντάνι και τον Τέντι.

Βλέποντας τα παιδιά σε θανάσιμο κίνδυνο, ο 52χρονος προσπάθησε ξανά να εμποδίσει τα σκυλιά. «Όταν είδα τα παιδιά γύρω στα 30 μέτρα πίσω μου, αυτή η εικόνα με γέμισε με την ανάγκη να συνεχίσω. Μου έδωσε κάποιο είδος θεϊκής δύναμης», όπως είπε.

Κυνήγησε την αγέλη και σαν από θαύμα μπόρεσε να τρομάξει τα σκυλιά, κάνοντας σπριντ με τα παιδιά του πίσω στο όχημά τους. «Έπρεπε να οδηγήσω για 20 έως 25 λεπτά χωρίς να χρησιμοποιήσω το αριστερό μου χέρι. Ήταν η πιο δύσκολη πρόκληση της ημέρας» ανέφερε, λέγοντας ακόμη ότι μέσα σε όλα αυτά είχε χάσει και το κινητό του.


Πηγή