Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Θεοδωράκης: Λεφτά για την πραγματική οικονομία και όχι για τους πελάτες του Τσίπρα

Για πελατειακό σύστημα του πρωθυπουργού έκανε λόγο μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha 9.89.

«Χρειάζονται αντίμετρα για την πραγματική οικονομία- όχι όμως ψίχουλα για τους πελάτες του κ. Τσίπρα. Πρέπει τα όποια λεφτά εξασφαλίσουμε απ΄αυτή την ταλαιπωρία, η οποία θα συνεχιστεί, να πάνε στην πραγματική οικονομία και όχι απλά να μοιραστούν ως ενέσεις χριστουγεννιάτικες σε πληθυσμιακές ομάδες που νιώθει την ανάγκη να ενισχύει ο κ. Τσίπρας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του Κινήματος, τόνισε ότι το Ποτάμι ως ένα σύγχρονο κόμμα διαφέρει σημαντικά από όλα τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης καθώς, δεν αρκείται σε κραυγές και αφορισμούς. «Τα άλλα κόμματα» όπως είπε, «έχουν περίπου την άποψη ότι «με εμάς θα είναι καλύτερα τα πράγματα» χωρίς να διευκρινίζουν τι περιλαμβάνει αυτό. Εμείς χθες είχαμε μια πολύωρη συνάντηση με εμπειρογνώμονες στα ζητήματα που αφορούν τη συμφωνία. Συζητήσαμε διεξοδικά τα όσα ακούγονται για τα αντίμετρα αλλά θα ήταν επιπόλαιο από μέρους μας να τοποθετηθούμε χωρίς να έχουμε τη συνολική πρόταση της κυβέρνησης». Ξεκαθάρισε όμως ότι «εάν η κυβέρνηση φέρει εκβιαστικά τα αντίμετρα με ένα νόμο και ένα άρθρο, έχουμε πει εκ των προτέρων ότι δεν μπορούμε να μπούμε σε αυτή την κουβέντα», ενώ επανέλαβε ότι το Ποτάμι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο χώρο του Κέντρου και την πρόσφατη έρευνα της Prorata ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «ο κόσμος λέει το αυτονόητο, δηλαδή ότι δεν θέλουν συνέδρια μηχανισμών και διορισμένων, όπως προσπαθούν να κάνουν κάποιοι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη». Και συνέχισε λέγοντας ότι: «αυτό που ο κόσμος θέλει -και είναι πάρα πολύ λογικό- είναι το καινούριο να μην ονοματίζεται απλώς καινούριο αλλά να δώσει τη δυνατότητα στον κόσμο να συμμετέχει σε αυτό». Σχολιάζοντας τις πιθανότητες δημιουργίας ενός καινούριου κινήματος πριν τις εκλογές, είπε χαρακτηριστικά ότι: «δεν θέλω να εναποθέτω τα σημαντικά πράγματα στην τύχη. Είμαι της άλλης σχολής του Καζαντζάκη που λέει ότι και εμείς πρέπει να βάλουμε το χέρι μας. Η ευθύνη του καθενός μας είναι μεγάλη. Αυτή είναι η συνεχής μας προσπάθεια. Ο κόσμος έχει κουραστεί αλλά αυτό που εργάζεται το Ποτάμι μεθοδικά όλα αυτά τα χρόνια είναι να υπάρξει ένα μεγάλο Κίνημα πολιτικών αλλαγών, εκσυγχρονισμού, έξω από τα λάθη του παρελθόντος και χωρίς βέβαια να κάνει παραχωρήσεις σε όλους αυτούς που μας κυβερνούν σήμερα».

Τέλος ερωτώμενος για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα, ο Επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε την πρόταση του Κινήματος για δημιουργία ενός μόνιμου Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. « Τα εθνικά θέματα είναι πολύ βαριά για τις πλάτες ενός ανθρώπου. Ανεξαρτήτως ποιος κυβερνά πιστεύω ότι είναι απαραίτητο η ευθύνη να μοιράζεται στη φυσική αλλά και στην πολιτική ηγεσία της χώρας».


Πηγή