Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Θεοδωράκης: Όχι άλλες ζαριές με τις ζωές των Ελλήνων

Τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πιερ Μοσκοβισί συνάντησε την Τρίτη το πρωί στο Στρασβούργο ο Σταύρος Θεοδωράκης. Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και εντάσσεται στις επαφές του επικεφαλής στην τριήμερη επίσκεψή του στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Μετά τη συνάντηση ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε την εξής δήλωση:

«Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει. Και πρέπει να κλείσει τώρα τον Φεβρουάριο. Το ΔΝΤ να μην απαιτεί παράλογα μέτρα και να εναρμονιστεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αυτό συζητήσαμε και με τον κ. Μοσκοβισί, ο οποίος διαδραματίζει αυτές τις κρίσιμες στιγμές έναν σημαντικό ρόλο. Και η δική του άποψη, χωρίς βέβαια να μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του, είναι ότι το ΔΝΤ πρέπει να αποδεχτεί τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ελληνική ανάπτυξη και να μην επιμένει σε αριθμούς και προβλέψεις που και στο παρελθόν έχουν αποδειχθεί λανθασμένες. Δυστυχώς, η κυβέρνηση σπατάλησε για άλλη μια φορά πολύτιμο χρόνο και τώρα η χώρα βρίσκεται ξανά με την πλάτη στον τοίχο.

theodrmosk3

Δεν είναι όμως ώρα για αντιπολιτευτικές κορώνες, δεν είναι ώρα για να αποδοθούν ευθύνες. Καλούμε την κυβέρνηση να μη χάσει τον Φλεβάρη, να μην χάσουμε την ποσοτική χαλάρωση του Μάρτη, να μην μπει η Ελλάδα στη δίνη των εκλογικών αναμετρήσεων Ολλανδίας, Γαλλίας, Γερμανίας.

theodrmosk4

Μένουν μόνο λίγες μέρες και για άλλη μια φορά το Ποτάμι ενημερώνει τον ελληνικό λαό για την κρισιμότητα των στιγμών. Το τυχοδιωκτικό σενάριο της καθυστέρησης που συζητούν κάποιοι στην κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλειφθεί. Όχι άλλες ζαριές με τις ζωές των Ελλήνων».

theodrmosk5

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης.

theodrmosk6

Σήμερα ο επικεφαλής του Ποταμιού έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τους Μανφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκίντερ Έτιγκερ, Επίτροπο Ψηφιακής Οικονομίας και Κορίνα Κρέτσου, Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής.

Δείπνο εργασίας με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Στο μεταξύ, δείπνο εργασίας, είχαν χτες το βράδυ, ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Μετανάστευσης & Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Σταύρος Θεοδωράκης που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Στρασβούργο. Στο τραπέζι παρακάθισαν και οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος.

Η συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης, ενώ δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Επίσης, συζήτησαν το ζήτημα της αξιολόγησης και τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωσή της.


Πηγή