Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Θεοδωρικάκος για κτίριο στη Θέρμη: Άλλη μια κατάληψη απελευθερώθηκε -Συνεχίζουμε για την ασφάλεια των πολιτών

Τον τερματισμό της κατάληψης δημοσίου κτιρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος, σε ανάρτησή του στα social media, έγραψε: «Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Άλλη μία κατάληψη απελευθερώθηκε, άλλος ένας χώρος αποδόθηκε στην κοινωνία σήμερα μετά από καλά οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ. Πρόκειται για κτίριο του Δήμου Θέρμης στην Θεσσαλονίκη που τελούσε υπό κατάληψη επί επτά έτη. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για την ασφάλεια των πολιτών!».

Δείτε την ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου

Το κτίριο ήταν υπό κατάληψη από το 2015

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για ένα τριώροφο κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Φιλίππου και Σιατίστης στο κέντρο της πόλης. Από το 2015 αποτελούσε την έδρα μιας ομάδας αντιεξουσιαστών, η οποία ήταν γνωστή με τη φράση «mundo nuevo», στα ελληνικά «νέος κόσμος».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην επιχείρηση εκκένωσης πήραν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΘ. Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβαν τους βασικούς ρόλους για την υλοποίηση της εκκένωσης. Κατά την έφοδο των αστυνομικών στο κτίριο εντοπίστηκαν 4 άτομα, τα οποία συνελήφθησαν.

Την αστυνομική επιχείρηση επιτηρούσε δικαστικός λειτουργός. Οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση αντικειμένων που βρέθηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Πηγή