Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Θεοδωρικάκος για τη σύλληψη του εμπρηστή της Real News: Ακόμα μια εγκληματική πράξη εξιχνιάστηκε

Τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη για την εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Real News ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός, σχολιάζοντας τη σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση, ανέφερε στην ανάρτησή του:

«Ακόμα μία εγκληματική πράξη εξιχνιάστηκε. Μετά από οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ, συνελήφθη σήμερα ο φερόμενος ως δράστης της εμπρηστικής επίθεσης στα γραφεία της real news. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά για να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη οι δράστες κάθε εγκληματικής δράσης»

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το πρωί της Τρίτης βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στα Προσφυγικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως η επιχείρηση διεξήχθη για τον εντοπισμό ατόμου που ανήκει στον αντιεξουσιαστικό χώρο και φέρεται εμπλεκόμενος σε εμπρησμούς οχημάτων.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 13 Ιουλίου, όταν και ξέσπασε φωτιά στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Real Group, στη συμβολή της Κηφισίας με την Παρνασσού.

Οι δράστες προσέγγισαν το σημείο από την οδό Παρνασσού, βγήκαν μπροστά στο κτίριο και στη συνέχεια ανέβηκαν τις σκάλες που οδηγούν στην είσοδο, όπου τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος αποτελούνταν από τρία γκαζάκια και ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό.

Οι Αρχές εξαρχής είχαν εκτιμήσει πως πρόκειται για επίθεση από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Τότε, μάλιστα, είχε παρατηρηθεί μπαράζ επιθέσεων για τον «τοξοβόλο του Συντάγματος».


Πηγή