Τρίτη , 16 Απρίλιος 2024

Θεοδωρικάκος: «Η Ευρώπη οφείλει ένα ευχαριστώ στην Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων της με την Τουρκία»

πάνω από 150.000 μετανάστες προσπάθησαν από την αρχή του έτους να περάσουν τον Έβρο, 40.000 εξ αυτών τον Αύγουστο, δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας οφείλουν ένα ευχαριστώ στην Ελλάδα, στον ελληνικό λαό, στους ακρίτες μας, στην Ελληνική Αστυνομία που εργάζονται τόσο σκληρά για να φυλάξουν τα σύνορα του Δυτικού κόσμου με την Τουρκία», είπε ο Υπουργός στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA»,

Ο κύριος Θεοδωρικάκος έκανε επίσης εκτενή αναφορά στο σχέδιο «Ακρίτας», που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Έβρο,

«Οι παράνομες μεταναστευτικές ροές γίνονται ανεκτές ή καθοδηγούνται από την Τουρκία»

«Οι παράνομες μεταναστευτικές ροές γίνονται ανεκτές ή και καθοδηγούνται από την γειτονική Τουρκία», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και τόνισε ότι το σχέδιο «Ακρίτας», που προβλέπει επέκταση του φράχτη κατά 140 χιλιόμετρα, ενίσχυση του προσωπικού με προσλήψεις 250 συνοριοφυλάκων και των μέσων φύλαξης με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, περιλαμβάνει και εναλλακτικά σενάρια με μετακινήσεις δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικών μονάδων.

«Έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή να ανταποκριθούμε σε πιέσεις στον Έβρο»

«Είμαστε έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε περαιτέρω πίεση υπάρξει στα σύνορά μας στον Έβρο και δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να μην κάνουμε όλα όσα πρέπει για να μην περάσει κανείς παράνομα τα σύνορα της πατρίδας μας», υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Ο καθένας μπορεί να λέει εύκολα λόγια, τα οποία να καταναλώνονται από την κοινή γνώμη της χώρας, αν και πιστεύω ότι όλοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι, απολύτως αποφασισμένοι και απολύτως ικανοί και αποτελεσματικοί στο να φυλάξουμε τα σύνορα της πατρίδας μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σεβόμενοι ταυτοχρόνως το Διεθνές Δίκαιο και την ανθρώπινη ζωή, είτε είναι μέρα, είτε είναι νύχτα και αυτό το ξέρουν πάρα πολύ καλά οι γείτονες μας».

700 νέοι αστυνομικοί στη διάθεση της ΕΛΑΣ για την Αττική, που συγκεντρώνει τη «μερίδα του λέοντος» στην εγκληματικότητα

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στην αστυνόμευση γενικώς και είπε ότι άμεσα τίθενται στη διάθεση της Ελληνικής Αστυνομίας 700 νέοι αστυνομικοί που αποφοιτούν τον Σεπτέμβριο από τις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι θα ενισχύσουν αποκλειστικά τα Αστυνομικά Τμήματα του λεκανοπεδίου της Αττικής, όπου παρατηρείται το 70% της εγκληματικότητας, ενώ από την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών θα απελευθερωθούν τουλάχιστον 1.500 αστυνομικοί που θα διατεθούν για την ασφάλεια των πολιτών.

Τέλος μίλησε και για την ΔΕΘ, κάνοντας προτροπή για ειρηνικές διαδηλώσεις, προκειμένου να διαφυλαχθεί η ισχυρή εικόνα οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής και τόνωσης της δραστηριότητας του εμπορικού κόσμου, ως κέρδος για όλη τη Μακεδονία.

«Θέλω να καλέσω, ο εορτασμός αυτός και η πραγματοποίηση της Έκθεσης να είναι για το καλό της οικονομίας και της ανάπτυξης της περιοχής, να το χαρούν όλοι, να το χαρεί ο εμπορικός κόσμος και οι Θεσσαλονικείς. Αυτό σημαίνει ότι όσοι διαδηλώσουν και έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν αυτό, για οποιαδήποτε αιτήματα να είναι όλοι προσεκτικοί, να γίνει με ειρήνη, ώστε το μόνο που θα μείνει για τη Θεσσαλονίκη να είναι το κέρδος για τους Θεσσαλονικείς για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Η πολιτεία έχει πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, αλλά θα πρέπει όλοι να συμβάλουν με τη σωστή συμπεριφορά τους», είπε ο υπουργός καταλήγοντας.


Πηγή