Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Θεοδωρικάκος: Ομάδα αναρχικών χτύπησε τον Βαρουφάκη, αυτή είναι η αλήθεια -Ταυτοποιήθηκαν από την ΕΛΑΣ

Δήλωση με αιχμή έκανε μέσω του λογαριασμού στο Twitter o υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχετικά με την επίθεση σε βάρος του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρικάκος έγραψε στο Twitter: «Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ οι δράστες της επίθεσης στον Πρόεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν δεν βολεύει κάποιους…».

Δείτε το tweet του Τάκη Θεοδωρικάκου

Συνελήφθη 17χρονος αναρχικός στο Μαρούσι

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, για την υπόθεση Βαρουφάκη φέρεται να έχουν ταυτοποιηθεί τρεις νεαροί αντιεξουσιαστές, που έχουν απασχολήσει με προσαγωγές και συλλήψεις σε επεισόδια και επιθέσεις σε αστυνομικούς, γνωστά άτομα στην πλατεία Εξαρχείων.

Ο ένας εξ αυτών, ένας 17χρονος Έλληνας, κάτοικος Αμαρουσίου συνελήφθη από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας, ενώ αναμένεται η σύλληψη και των άλλων δύο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο συλληφθείς κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και έχει απασχολήσει τις αρχές για συμμετοχή σε επεισόδια.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 17χρονος ήταν αυτός που βιντεοσκοπούσε την σκηνή του ξυλοδαρμού του Γ. Βαρουφάκη, ενώ δεν αποκλείεται να είχε συμμετοχή και στα χτυπήματα που δέχθηκε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Ο ίδιος δεν ήταν στο μαγαζί «Γιάντες» όπου δειπνούσε ο Γ. Βαρουφάκης. Κάποιος τον ειδοποίησε και έσπευσε στην οδό Βαλτετσίου όπου ακολούθησε ο προπηλακισμός και ο ξυλοδαρμός του γραμματέα του ΜέΡΑ25.


Πηγή