Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

«Θεοτόκε η ελπίς, πάντων των Χριστιανών…»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα από την πόλη της Καλαμάτας, που σήμερα τιμά την πολιούχο της, Παναγία Υπαπαντή με τους στίχους του Μεγαλυναρίου της Υπαπαντής του Κυρίου

Αμέσως μετά το τέλος της λιτάνευσης της ιεράς εικόνας στους δρόμους της Καλαμάτας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε: «Αντί για άλλη δήλωση θέλω σήμερα εδώ, στην Καλαμάτα, την πόλη της Παναγίας, και μέσα σ’ αυτούς τους ταραγμένους καιρούς για τον λαό μας, την ευρωπαϊκή μας οικογένεια και ολόκληρη την ανθρωπότητα, να επαναλάβω τους στίχους του Μεγαλυναρίου της Υπαπαντής του Κυρίου, «Θεοτόκε η ελπίς, πάντων των Χριστιανών, Σκέπε, φρούρει, φύλαττε τους ελπίζοντας εις Σε. Χρόνια πολλά, η Παναγιά κοντά μας».

Αρχικά, ο κ. Παυλόπουλος παρέστη στη δοξολογία που εψάλη στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Χριστού, χοροστατούντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσοστόμου. Στη συνέχεια, ακολούθησε τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας Υπαπαντής στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας, την οποία συνόδευαν αγήματα του στρατού, φιλαρμονικές, μαθητές σχολείων, εθελόντριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πολλοί πιστοί. Μάλιστα, παρά τον βροχερό καιρό, πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει τα πεζοδρόμια δρόμων από όπου πέρασε η πομπή της λιτανείας.

Στις σημερινές εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος και παραβρίσκονται ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ, Γιάννης Ανδριανός, ο οποίος εκπροσωπεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βουλευτές Μεσσηνίας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και πλήθος πιστών.

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.


Πηγή