Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Θεοχαρόπουλος: Καταψηφίζουμε τα μέτρα, ενώ τα αντίμετρα είναι κοροϊδία της κυβέρνησης

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα καταψηφίσει τα μέτρα που υιοθετούνται γιατί είναι προϊόν της αναποτελεσματικής διαπραγμάτευσης που επιτείνουν τον φαύλο κύκλο ύφεσης και ανεργίας», δηλώνει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, προσθέτοντας ότι τα αντίμετρα είναι άλλη μια κοροϊδία της κυβέρνησης, όπως ήταν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το παράλληλο πρόγραμμα.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πουλάει» στον ελληνικό λαό αντίμετρα για μετά το 2018 που θα αφορούν το ποσό πλεονάσματος πάνω από 3,5% που και ο ίδιος θεωρεί ανέφικτο. «Με ανακύκλωση της φτώχειας όμως η κρίση βαθαίνει ολοένα και περισσότερο», επισημαίνει.

Σχετικά με τη θέση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να φύγει το συντομότερο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ , ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει: «Δεν ζητάμε εκλογές, εξάλλου δεν μπορούμε να τις επιβάλλουμε. Η ΝΔ ζητάει κάθε μέρα εκλογές αντί να καταθέτει προτάσεις και να ασκεί προγραμματική αντιπολίτευση, όπως εμείς πράττουμε. Οι εκλογές θα έρθουν ως αποτέλεσμα της συνεχώς αυξανόμενης δυσαρέσκειας της κοινωνίας, που δεν αντέχει άλλο τις επώδυνες συνέπειες των αδιέξοδων πολιτικών της κυβέρνησης».

Τονίζει ότι «η ΝΔ είναι ο στρατηγικός μας αντίπαλος. Όσον αφορά τη διακυβέρνηση του τόπου, η δική μας πρόταση είναι σταθερή για κυβέρνηση ευρείας πλειοψηφίας που θα στηρίζεται και από τα δύο πρώτα κόμματα, με πρόσωπα κοινής αποδοχής».

Όσον αφορά στις διεργασίες για το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο κ. Θεοχαρόπουλος αναφέρει ότι για να γίνει η υπέρβαση χρειάζεται να σηματοδοτηθεί ένα ξεκίνημα στραμμένο στο παρόν και στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. «Προσωπικά δεν πορεύομαι με τις αναμνήσεις του παρελθόντος, η κοινωνία αναζητά λύσεις για το παρόν και το μέλλον, όχι επιστροφές σε άλλες δεκαετίες και μοντέλα ζωής που έχουν οριστικά τελειώσει. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να υπάρξει και ένα νέο σύμβολο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Να δημιουργήσουμε το ΝΕΟ σε πρόσωπα, ιδέες, προγράμματα και σύμβολα» υπογραμμίζει.


Πηγή