Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Θεοχαρόπουλος: Ο Καμμένος είναι Έλληνας Λεπέν

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, που περιοδεύει στη Βόρεια Ελλάδα, επισκέφθηκε χθες Δευτέρα τον νομό Δράμας όπου είχε επαφές με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς και μέλη και φίλους της ΔΗΜΑΡ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος ήταν κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση του «Πολιτικού Εργαστηρίου για τη Σοσιαλδημοκρατία», με τίτλο: «Υπάρχουν ευρωπαϊκές απαντήσεις στους Τραμπ; Συμπεράσματα από τις Ολλανδικές και Γαλλικές εκλογές».

Στην ομιλία του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις γαλλικές εκλογές, λέγοντας ότι πρέπει να ηττηθεί η ακροδεξιά στον δεύτερο γύρο των εθνικών εκλογών και να στηριχθεί ο Μακρόν από όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, ενώ στηλίτευσε τη στάση του Μελανσόν να προτείνει ψήφο κατά συνείδηση, μεταξύ Μακρόν και Λεπέν. Στη συζήτηση που ακολούθησε, τονίστηκε η ανάγκη να ηττηθεί ο λαϊκισμό σε Ευρώπη και Ελλάδα και ποιες προοδευτικές πολιτικές πρέπει να ασκηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ ειπώθηκε ότι με βάση τις πολιτικές του πρακτικές (σύμφωνο συμβίωσης, τζαμί κ.ά) «Έλληνας Λεπέν» είναι ο Καμμένος.

Ο Γιώργος Σιακαντάρης, υπεύθυνος του Εργαστηρίου, μίλησε για τη σοσιαλδημοκρατία και τον λαϊκισμό και ανέλυσε τα αίτια σε Ευρώπη και Ελλάδα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ για τα δικαιώματα και τις μειονότητες σε σχέση με τον λαϊκισμό ενώ η βουλευτής Χαρά Κεφαλίδου μίλησε για τις προοδευτικές πολιτικές απέναντι στον εθνολαϊκισμό.

Σε ό,τι αφορά τις διεργασίες στον χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της κεντροαριστεράς, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε την ανάγκη ανανέωσης και ενότητας για να επιτευχθεί η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών. Επεσήμανε ότι στόχος είναι ο ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός φορέας και στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να οδηγεί το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Από το Συνέδριο που θα γίνει στις 30 Ιουνίου με 2 Ιουλίου πρέπει να υπάρξει μία πολιτική και προγραμματική πρόταση υπέρβασης της κρίσης αλλά και να γίνουν τα βήματα προς τα εμπρός σε όλα τα επίπεδα με υπερβατικές κινήσεις.


Πηγή