Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
«Θες να δεις τους νεκρούς; Να βγάλεις φωτογραφίες; Έλα»!

«Θες να δεις τους νεκρούς; Να βγάλεις φωτογραφίες; Έλα»!

Πριν από λίγες ημέρες στον αυτοκινητόδρομο 6 της Βαυαρίας έγινε ένα θανατηφόρο τροχαίο. Εξαιτίας της συνεχούς καταιγίδας ένας οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος του το οποίο βγήκε από τον δρόμο. Αποτέλεσμα ήταν ο άτυχος 47χρονος  να χάσει τη ζωή του.

Πολλοί οδηγοί που περνούσαν από το σημείο έκοβαν ταχύτητα προκειμένου με τα κινητά τους να τραβήξουν βίντεο ή φωτογραφίες.

Ο γερμανός αστυνομικός Στέφαν Φέιφερ φανερά οργισμένος από τη συγκεκριμένη συμπεριφορά αποφάσισε να αναλάβει δράση και να φέρει τους… επίδοξους φωτορεπόρτερ σε δύσκολη θέση. Το όλο σκηνικό, το οποίο είναι ένα μάθημα ζωής, έγινε ρεπορτάζ σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

«Έλα, θα σου δείξω κάτι… θες να δεις τον νεκρό; να τραβήξεις φωτογραφίες; Εκεί είναι, κείτεται εκεί, θες να τον δεις; ‘Οχι; δεν θέλεις να τον δεις; Τότε γιατί τραβούσες φωτογραφίες»; ρωτάει αρχικά έναν φανερά αμήχανο οδηγό από την Τσεχία πριν του επιβάλει πρόστιμο 128,5 ευρώ για την λήψη φωτογραφιών από το δυστύχημα.

Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται και με έναν ακόμη οδηγό από την Ουγγαρία που η μόνη απάντηση που έχει να δώσει στο «ντροπή σου» είναι ένα χαμηλόφωνο «συγνώμη». Όπως εξηγήσει ο αστυνομικός Φέιφερ: «για εμάς είναι μία ευκαιρία να έρθουμε αντιμέτωποι με ανθρώπους για την συμπεριφορά τους. Αν τους επιβάλλουμε το πρόστιμο και τους διώξουμε είμαι σίγουρος ότι δεν θα μάθουν τίποτα. Νομίζω ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουν τι πραγματικά κάνουν. Παρατηρούμε ότι αυτή η άμεση αντιπαράθεση τους ταρακουνάει και συνειδητοποιούν ότι αυτό δεν είναι παιχνίδι αλλά μία πικρή πραγματικότητα».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή