Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Θεσσαλονίκη: «Βροχή» τα πρόστιμα για τις πειραγμένες εξατμίσεις

Στην καταγραφή δεκάδων παραβάσεων για οχήματα με θορυβώδεις εξατμίσεις προχώρησε η Τροχαία Θεσσαλονίκης.

Σύμφωναμ με το Thestival.gr, το τελευταίο διάστημα αυξήθηκαν οι έλεγχοι της Τροχαίας στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης, με στόχο τα «πειραγμένα» αυτοκίνητα και μηχανάκια, δηλαδή οχήματα με τροποποιημένα χαρακτηριστικά και εξατμίσεις που παράγουν υπερβολικό θόρυβο.

«Βροχή» τα πρόστιμα στη δυτική Θεσσαλονίκη

Οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν στο δυτικό τμήμα της Θεσσαλονίκης και μέσω αυτών βεβαιώθηκαν δεκάδες παραβάσεις και αφαιρέθηκαν στοιχεία κυκλοφορίας από οδηγούς οχημάτων και μηχανών με θορυβώδεις εξατμίσεις.

Μάλιστα, επιβλήθηκαν πρόστιμα για επίδειξη ικανοτήτων, τράβηγμα χειρόφρενου, χρήση ηχοσυστήματος μουσικής και στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης.

Το πρόστιμο για την «πειραγμένη» εξάτμιση είναι 100 ευρώ, αφαιρούνται όλα τα στοιχεία κυκλοφορίας για 10 ημέρες και ο οδηγός υποχρεούται να περάσει ΚΤΕΟ για έλεγχο εκπομπής νόμιμου θορύβου.

«Κάθε οδηγός οφείλει να σέβεται τον Κ.Ο.Κ. αλλά συγχρόνως πρέπει να σέβεται και τους συμπολίτες μας. Είναι ανεπίτρεπτο να κυκλοφορούν οχήματα που ηχορυπαίνουν. Θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση του ελέγχους σε όλη την πόλη», δήλωσε στο Thestival.gr ο διευθυντής Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θωμάς Γέρμανος.


Πηγή