Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος ο 39χρονος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής για επεισόδιο μετά από αγώνα

Ελεύθερος αφέθηκε ο 39χρονος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής που κατηγορείται ότι βιαιοπράγησε σε βάρος δύο αντιπάλων του σε αγώνα στη Θεσσαλονίκη.

Το περιστατικό συνέβη μετά από αναμέτρηση για το πρωτάθλημα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας (ΕΠΣΜ).

Η εισαγγελέας πρωτοδικών τού άσκησε ποινική δίωξη για δύο πλημμελήματα με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου και τον παρέπεμψε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία. Παρότι ο ίδιος ζήτησε να διεξαχθεί η δίκη, εντούτοις το Δικαστήριο την ανέβαλε λόγω απουσίας των μαρτύρων.

Ανάμεσα στις κατηγορίες που τον βάραιναν ήταν η βιαιοπραγία με αφορμή αθλητική εκδήλωση και η επικίνδυνη σωματική βλάβη βάσει διατάξεων αθλητικού νόμου.

Υπό αυτές τις συνθήκες ήρθη η κράτησή του, υπό τον όρο όμως να μην πλησιάσει μέχρι τη δίκη τα δύο θύματα, σε απόσταση 200 μέτρων.

Θεσσαλονίκη: Για φραστική επίθεση με ρατσιστικά σχόλια έκανε λόγο ο φερόμενος ως δράστης

Το επεισόδιο συνέβη την Κυριακή των Βαΐων σε ερασιτεχνικό αγώνα ποδοσφαίρου ανάμεσα στον ΔΑΣ Ωραιοκάστρου και την Αστραπή Δενδροποτάμου.

Ο 39χρονος κατηγορούμενος, παίκτης της δεύτερης ομάδας, προανακριτικά φέρεται να ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι δέχθηκε φραστική επίθεση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, κάτι που πυροδότησε την ένταση.


Πηγή