Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο πατέρας που ήθελε να σκοτώσει τα δίδυμά του με φιάλη υγραερίου στο αμάξι του

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του ενώπιον της 5ης Τακτικής Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, ο 62χρονος που κλειδώθηκε με τα 2,5 ετών δίδυμα παιδιά του σε αυτοκίνητο και άνοιξε μία φιάλη υγραερίου στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να επιχείρησε να προκαλέσει κακό τόσο στα ανήλικα όσο και στον εαυτό του.

Κατά την απολογία του,σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ισχυρίστηκε ότι δεν σκόπευε να στερήσει τη ζωή των παιδιών του αλλά το έκανε για να φοβίσει τη μητέρα τους, με την οποία έχει διαφορές.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως προφυλακίστηκε.

Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για: απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, απόπειρα έκρηξης, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους, οπλοφορία, σωματική βλάβη σε βάρος εγκύου συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου κατ’ εξακολούθηση και απειλή σε βάρος συζύγου κατά τη διάρκεια του γάμου.

Θεσσαλονίκη: Το χρονικό της παρ’ολίγον τραγωδίας

Η παρ’ ολίγον οικογενειακή τραγωδία συνέβη το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Γύρω στις 20:30 μια γυναίκα κάλεσε στο 100 δηλώνοντας πως ο πρώην σύζυγός της έχει κλειδωθεί μέσα στο αυτοκίνητό του με τα δυο τους παιδιά.

Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν αμέσως στο σημείο και εκεί αντιλήφθηκαν πως υπήρχε οσμή υγραερίου. Έσπασαν λοιπόν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και απεγκλώβισαν τα παιδάκια, αλλά και τον πατέρα τους – ο οποίος είναι απόστρατος της Αεροπορίας.

Όπως διαπιστώθηκε, στην καμπίνα του αυτοκινήτου υπήρχε μια «ανοιχτή» φιάλη υγραερίου, ενώ ο 62χρονος φέρεται πως ήταν έτοιμος να ανάψει αναπτήρα προκειμένου να ανατιναχθούν.


Πηγή