Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα 9 συλληφθέντες της επίθεσης σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα [βίντεο]

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασαν νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής 9 εκ των 21 συλληφθέντων της ομοφοβικής επίθεσης σε δύο ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην πλατεία Αριστοτέλους το βράδυ του Σαββάτου.

Πρόκειται για τους ενήλικες δράστες της επίθεσης, οι οποίοι υπό ισχυρή αστυνομική παρουσία της ΟΠΚΕ ανέβηκαν τα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου. Σε λίγο αναμένεται να περάσουν την πόρτα του εισαγγελέα.

Οι υπόλοιποι 12 συλληφθέντες είναι ανήλικοι και αναμένεται να οδηγηθούν κι αυτοί στον εισαγγελέα.

Θεσσαλονίκη: Πώς έγινε η ομοφοβική επίθεση σε δύο non binary άτομα από το πλήθος νεαρών -Υβρεις, απειλές και χτύπημα

Ηταν λίγο πριν από τις 10 το βράδυ όταν στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη δύο non binary άτομα δέχθηκαν αρχικά λεκτική επίθεση και στη συνέχεια σωματική από πλήθος νεαρών που ήταν στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομοφοβική επίθεση ξεκίνησε με το πλήθος το νεαρών να καταφέρεται με αισχρές εκφράσεις εναντίον των δύο θυμάτων. Τους αποκαλούσαν «τρ@@@@@@, π@@@@@@». Ωστόσο στη συνέχεια τα αίματα άναψαν όταν ένας νεαρός από το πλήθος πλησίασε τα δύο non binary άτομα και έφτυσε στο πρόσωπο τον έναν. Η αντίδραση του θύματος ήταν να πετάξει το παγωτό που κρατούσε στο νεαρό και τότε η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

Θύμα ομοφοβικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη: Δεν θα μείνετε ατιμώρητοι -Τι λέει στις αναρτήσεις του

Κασσελάκης για ομοφοβική επίθεση στην Θεσσαλονίκη: «Οι προοδευτικοί πολίτες να πάρουμε τη χώρα στα χέρια μας»

Περίπου 150 άτομα τους κυνηγούσαν και τους απειλούσαν

Ενα εξαγριωμένο πλήθος περίπου 150 ατόμων καταδίωξαν τα δύο θύματα εκτοξεύοντας απειλές και ύβρεις. Τα δύο non binary άτομα έσπευσαν να βρουν καταφύγιο σε ένα κατάστημα της πλατείας Αριστοτέλους, ωστόσο ο ένας νεαρός κατάφερε χτύπημα στο πρόσωπο στο ένα από τα θύματα. Στη συνέχεια το πλήθος των νεαρών συγκεντρώθηκε έξω από το κατάστημα συνεχίζοντας τις απειλές ενώ εκτόξευαν και μπουκάλια.
Λίγο αργότερα έφτασε μεγάλη αστυνομική δύναμη στο σημείο. Εγιναν 24 προσαγωγές με τις 21 να μετατρέπονται σε συλλήψεις.


Πηγή