Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για Ουκρανία -Τρία οχήματα με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό

Συνεχίζεται η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία.

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση του κόσμου στις προσπάθειες που γίνονται από διάφορους φορείς.

Τρία οχήματα με ανθρωπιστική βοήθεια για Ουκρανία

Η αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μελίνα Δερμεντζοπούλου ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που ελήφθη με απόφαση του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, ήδη έχουν παραδοθεί τρία οχήματα γεμάτα με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό στο Προξενείο της Ουκρανίας, στη Θεσσαλονίκη.

«Πρόκειται για φάρμακα και υγειονομικό υλικό που συγκεντρώθηκαν από πολίτες, εργαζόμενους της Περιφέρειας και ιδιώτες. Αυτά παραδόθηκαν την περασμένη Παρασκευή, ενώ τα δρομολόγια καθορίζονται από το προξενείο καθώς οι αποστολές ακολουθούν την ανθρωπιστική οδό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, η Περιφέρεια υποστηρίζει τη διαδικασία της υποδοχής προσφύγων από την Ουκρανία στον Προμαχώνα, προσφέροντας ένα πρώτο καλωσόρισμα, ενώ υλοποιεί και μια δράση σε συνεργασία με τον συνεταιρισμό των φαρμακοποιών. «Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ θετική και άμεση», πρόσθεσε η κ. Δερμεντζοπούλου.

Πλεύρης: Αποστείλαμε μεγάλη ανθρωπιστική και στοχευμένη υγειονομική βοήθεια στην Ουκρανία

Μηταράκης από Προμαχώνα: «Ανοίξαμε την αγκαλιά μας για τους εκτοπισμένους από τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Δήμο Καλαμαριάς, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν την παράταση της διαδικασίας καθώς δεν είχαν προλάβει να συγκεντρώσουν τρόφιμα, ρουχισμό και ό,τι άλλο επιθυμούσαν. Έτσι, από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη, από τις 7 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι θα μπορούν όσοι επιθυμούν να αφήνουν συγκεκριμένα είδη στο Δημοτικό Φαρμακείο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, στη συμβολή των οδών Αμισσού & Παπανικόλα 18, στον 2ο όροφο.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι υλικά πρώτων βοηθειών και φαρμακείου, μη αποστειρωμένα γάντια, μη τραυματικό ψαλίδι, επίδεσμοι (αποστειρωμένοι και μη, ελαστικοί, εγκαυμάτων) μη υδραργυρικά θερμόμετρα, βακτηριδιακά επιθέματα, ορμονικές αλοιφές, αντισηπτικά και αντιπυρετικά, επιθέματα ματιών (ασπίδες), υποθερμικές σακούλες,παρακεταμόλη, αντιφλεγμονώδη, αντισηπτικά μετά από τραυματισμό. Επίσης συγκεντρώνονται θερμικά εσώρουχα, μπαταρίες, φακοί και προϊόντα μεγάλης διάρκειας όπως κονσέρβες, δημητριακά και ζυμαρικά.

Αντίστοιχες δράσεις συγκέντρωσης ειδών πρώτων ανάγκης για τον λαό της Ουκρανίας υλοποιεί και ο Δήμος Νάουσας, σε συνεργασία με το Ουκρανικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη. Η συγκέντρωση βασικών ειδών και τροφίμων, ξεκινά από αύριο με την συνδρομή του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάουσας και θα πραγματοποιείται στον πολυχώρο Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς», τις καθημερινές από τις 9 το πρωί ως τις δύο το μεσημέρι και στο ΚΑΠΗ Νάουσας τις καθημερινές, από τις 7 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι παπλώματα, σεντόνια, ζεστά ρούχα και παπούτσια, είδη πρώτης ανάγκης (βρεφικές πάνες, πάνες ενηλίκων κλπ), τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, μακαρόνια, αλεύρι, ζάχαρη, καφέ, όσπρια, μπισκότα), φάρμακα (επίδεσμοι, τσαντάκια πρώτων βοηθειών, παυσίπονα, αντιπυρετικά, οινόπνευμα, σιρόπια αντιβηχικά, Betadine, γάζες).


Πηγή