Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο άτομα για ληστείες και ναρκωτικά

Δύο άτομα, ηλικίας 24 και 25 ετών, συνελήφθησαν και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, απόπειρας ληστείας και παράβασης της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Αναλυτικότερα, χθες το πρωί, ο 25χρονος, με τον 24χρονο συνεργό του να αναμένει έξω από τα καταστήματα, εισήλθε σε ένα κατάστημα ψιλικών στο κέντρο πόλης και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από το ταμείο περίπου 800 ευρώ.

Ακολούθως, με τον ίδιο τρόπο, μπήκε σε κατάστημα ψιλικών στην περιοχή των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, όπου με την απειλή πως έχει στην κατοχή του όπλο, ζήτησε από υπάλληλο τα χρήματα του ταμείου, χωρίς όμως να καταφέρει να τα αφαιρέσει. Τέλος, μπήκε και σε ακόμη ένα κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στους Αμπελόκηπους, στο οποίο με χρήση λεκτικής βίας κατάφερε να αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 50χρονο Τούρκο -Τον έψαχνε η Interpol

Θεσσαλονίκη: «Θα σου φυτέψουμε σφαίρα» -Ανήλικος ξυλοκόπησε συμμαθητή του για ναρκωτικά [εικόνες]

Οι δύο άντρες εντοπίστηκαν μετά από έρευνα και συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Στην κατοχή τους βρέθηκε και το χρηματικό ποσό που είχαν αφαιρέσει από το τελευταίο κατάστημα και το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον υπάλληλο του καταστήματος.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 25χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 28-11-2023 έως 16-12-2023, εισήλθε τρείς φορές και σε διαφορετικές ημερομηνίες σε κατάστημα ψιλικών στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης και με τη χρήση σωματικής και λεκτικής βίας, καθώς και με τη χρήση μαχαιριού κατά υπαλλήλου, αντίστοιχα σε κάθε περίπτωση, κατάφερε να αφαιρέσει από το ταμείο συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.010 ευρώ.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 25χρονου παρουσία εκπροσώπου δικαστικής Αρχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία που περιείχε 358 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή