Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Θεσσαλονίκη: Την Τετάρτη στο Αυτόφωρο οι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που έκαναν έφοδο σε διαγνωστικό κέντρο | ΕΛΛΑΔΑ

Την προσεχή Τετάρτη (8/12) θα δικαστούν στο Αυτόφωρο τέσσερα άτομα που έκαναν «ντου» σε διαγνωστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Αξιωματικός εν αποστρατεία του Ελληνικού Στρατού και μία υπάλληλος νοσοκομείου που φέρεται να βρίσκεται σε αναστολή, περιλαμβάνονται μεταξύ των τεσσάρων κατηγορουμένων που το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης εμφανίστηκαν ως όργανα της αυτοαποκαλούμενης «Συνταγματικής Αστυνομίας» σε διαγωνιστικό κέντρο της Κάτω Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, όπου ζήτησαν να ελέγξουν την άδεια νόμιμης λειτουργίας της επιχείρησης και τα στοιχεία των εργαζομένων.

Φέροντας καρτελάκια υπό τον τίτλο «Δελτίο Α120Σ» που παραπέμπει στην αυτοαποκαλούμενη ομάδα «Θεματοφύλακες του Άρθρου 120 του Συντάγματος», οι τέσσερις συλληφθέντες εμπόδισαν τη διενέργεια rapid test για τον κορωνοϊό, προκαλώντας αναστάτωση στην επιχείρηση.

Ποια είναι η ομάδα «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» -Σκληροί αρνητές, με ακραία εθνικιστικά συνθήματα

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποια είναι τα συνταγματικά όρια -Τι μπορεί να κάνει ένα κράτος και τι όχι

«Εισήλθαν ταυτόχρονα στο κατάστημα χωρίς να φοράνε μάσκες, παρατήρησα ότι η γυναίκα είχε το κινητό της τηλέφωνο σε χρήση κάμερας και φαινόταν να βιντεοσκοπεί το χώρο και εμάς. Τους ζήτησα να περάσουν έξω, αλλά αρνήθηκαν και μιλώντας σε έντονο ύφος δήλωσαν ότι είναι ελεγκτικός μηχανισμός και συγκεκριμένα “Αστυνομία”.

»Τους ζήτησα να μου επιδείξουν τις υπηρεσιακές τους ταυτότητες καθώς και οι τέσσερις ήταν με πολιτική περιβολή. Τότε μου ανέφεραν ότι είναι “συνταγματική αστυνομία”, έχουν αρμοδιότητα βάσει του Συντάγματος να ελέγχουν τα πάντα και μου επέδειξαν κάποιες κάρτες με φωτογραφίες… Μας ζήτησαν τις άδειες και τα νομιμοποιητικά έγγραφα της επιχείρησης καθώς και τα στοιχεία μας», κατέθεσε -μεταξύ άλλων- ο νόμιμος εκπρόσωπος του διαγωνιστικού κέντρου.

Όταν ο ίδιος κάλεσε την Άμεση Δράση, τα συγκεκριμένα άτομα παρέμειναν έξω από την επιχείρηση αποκαλώντας τους εργαζόμενους «προδότες», «παράνομους» και ότι το κατάστημα «θα έπρεπε να είχε σταματήσει τη λειτουργία».

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία που σχηματίστηκε από την Αστυνομία, ένας εξ’ αυτών πλησίασε τον νοσηλευτή της επιχείρησης και έναν πελάτη με συνέπεια να παρεμποδίσει τη διενέργεια ασφαλούς δειγματοληψίας. Την ίδια ώρα, η γυναίκα -πάντα κατά τη δικογραφία- περιεργαζόταν με γυμνά χέρια το υγειονομικό υλικό, ένα θετικό δείγμα από προηγούμενη δειγματοληψία και κλειστές συσκευασίες εξοπλισμού διενέργειας τεστ που ήταν πάνω σε τραπέζι και μετά έβαλε τα χέρια στον κάδο απορριμάτων, καθώς και στο ειδικό κυτίο συλλογής μολυσματικών αποβλήτων μη τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και θέτοντας ευθέως τον εαυτό της και άλλους ανθρώπους σε κίνδυνο.

Κατόπιν έγκλισης του νόμιμου εκπροσώπου και με εισαγγελική εντολή συνελήφθησαν. Εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για αντιποίηση Αρχής, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παράνομη βιντεοσκόπηση και παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή διασποράς μολυσματικών ασθενειών. Παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο από το οποίο πήραν αναβολή για να δικαστούν την προσεχή Τετάρτη και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στις προανακριτικές τους απολογίες ο απόστρατος του Στρατού ακι ένας ακόμη συγκατηγορούμενός του αποποιήθηκαν τα περί «Συνταγματικής Αστυνομίας». Συγκεκριμένα, ο πρώτος φέρεται να είπε: «Δεν χρησιμοποιώ τέτοιους όρους, έχω αφιερώσει τη ζωή μου στην προστασία του Συντάγματος και των Νόμων». Ο δεύτερος επισήμανε ότι η χρήση του συγκεκριμένου όρου ήταν ειρωνική. «Παρομοίως θα μπορούσε να είχα πει πως είμαι ο γιος του σούπερμαν» φέρεται να ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ως προς το κίνητρο της ενέργειάς τους, πληροφορίες αναφέρουν ότι απολογήθηκαν πως διαπίστωσαν εκτεθειμένο έναν κάδο βιολογικών υλικών και υπολειμμάτων rapid test και γι’ αυτό το λόγο «ως ενδιαφερόμενοι πολίτες ζητήσαμε επίδειξη εγγράφων».

Ποια είναι η ομάδα «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Οι «αστυνομικοί του Συντάγματος» διακινούν τις απόψεις τους κυρίως μέσω των social media, από ομάδες στο Facebook που έχουν δημιουργηθεί. Με αυτόν τον τρόπο καλούν σε ανυπακοή, διοργανώνουν συγκεντρώσεις, ενώ δεν είναι λίγα τα βίντεο και οι εικόνες με εθνικιστικό περιεχόμενο που αναρτούν.

Μάλιστα στην ιστοσελίδα epithesiellinwn-a120s.com που διατηρούν παρέχουν περισσότερες πληροφορίες για την «ταυτότητα» και το καθήκον τους.

Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Είμαστε Έλληνες πολίτες που θέλουμε να κάνουμε κάτι για τους Εαυτούς μας και τη χώρα μας. Δεν ανήκουμε σε κάποιο κόμμα ή κίνημα. Είμαστε απλοί, καθημερινοί άνθρωποι που, βλέποντας τα εγκλήματα που συμβαίνουν εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, αποφασίσαμε να δράσουμε πρώτα ατομικά, και μετά συλλογικά, ώστε να ελευθερωθούμε και πάλι.

Μέλη της «Ομάδας Θεματοφύλακες του Συντάγματος»
Μέλη της «Ομάδας Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Το να δράσεις κι εσύ είναι απλό. Επικοινωνείς με κάποιον από τους Θεματοφύλακες της περιοχής σου και πηγαίνεις, μετά από την καθοδήγηση του Θεματοφύλακα, στο αστυνομικό τμήμα που ανήκεις για να καταθέσεις την αναφορά-καταγγελία-μήνυση εναντίον όλων αυτών που έχουν συμβάλει εδώ και δεκαετίες στο ξεπούλημα του Έθνους και την κατάλυση του Συντάγματος, και παρανομούν ασυστόλως εναντίον των πολιτών του Έθνους. Όλοι οι επίορκοι πολιτικοί και μέλη του συστήματος από το 2011 έχουν διαπράξει το κακούργημα της Εσχάτης Προδοσίας, έχοντας διαμελίσει και ξεπουλήσει την κυριαρχία της χώρας σε ξένα εδάφη.

Με αυτόν τον απλό τρόπο, γίνεσαι ξανά Έλληνας πολίτης, κατοχυρώνεις τα Συνταγματικά σου δικαιώματα (το Σύνταγμα είναι πάνω από κάθε Νόμο), είσαι υπεύθυνος πλέον του Εαυτού σου, και φυλάττεις το Σύνταγμα.

Εξαιρείσαι από μάσκες, πρόστιμα, τεστ, εμβόλια, και οτιδήποτε είναι Αντισυνταγματικό. Έχεις δικαίωμα και είσαι υποχρεωμένος, βάση της Ιερής Δήλωσης που υπέγραψες, να καταγγείλεις οτιδήποτε παράνομο δεις να γίνεται στην Ελλάδα σου.

Επειδή η ώρα να δράσεις είναι τώρα, και μόνο με βάση το Σύνταγμα μπορούμε να αντισταθούμε στις παρανομίες που καθημερινά συμβαίνουν στη χώρα επικοινώνησε με κάποιον Θεματοφύλακα ώστε να σε καθοδηγήσει, και έλα να πάρουμε την Ελλάδα πίσω.

Τα πολλά και μεγάλα λόγια τελείωσαν. Γινόμαστε ένα όλοι οι Έλληνες κάτω από την ομπρέλα του Συντάγματος. Ενημερώσου σωστά και δραστηριοποιήσου.

Γιατί μόνο με ατομική και συλλογική πρωτοβουλία, θα δούμε την Ελλάδα και τον Ελληνισμό να λάμπουν ξανά. Ήρθε ο καιρός να πάρουμε τη χώρα μας πίσω. Θα δεις… μια μέρα θα ξυπνήσουμε στο καλύτερο αύριο που χτίζουμε τώρα».

Τι είναι το άρθρο 120 του Συντάγματος

Το άρθρο 120 είναι η ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Οι επιτήδειοι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε περιόδους κρίσης, σ’ αυτή την περίοδο υγειονομικής, λόγω της πανδημίας. Αμφισβητούν τα εμβόλια και γενικότερα όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Είναι γνωστοί εδώ και αρκετά χρόνια, από το 2011, την περίοδο των μνημονίων δηλαδή, ενώ στο παρελθόν τάχθηκαν στο πλευρό του Αρτέμη Σώρρα, μπροστάρη της οργάνωσης Ελλήνων Συνέλευσις.

Στα τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν πραγματοποιώντας ελέγχους στη Θεσσαλονίκη ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για αντιποίηση, παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για μετάδοση μολυσματικών ασθενειών, φθορά ξένης περιουσίας και παράνομη βιντεοσκόπηση.


Πηγή