Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Θετικοί στον κορονοϊό τουλάχιστον 13 βουλευτές και γερουσιαστές στις ΗΠΑ

Θετικοί στον κορονοϊό τουλάχιστον 13 βουλευτές και γερουσιαστές στις ΗΠΑ – Newsbeast

Τεράστιο είναι το πρόβλημα με τον κορονοϊό στις ΗΠΑ όπου και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας φαίνεται να έχουν νοσήσει από Covid-19.

Συγκεκριμένα, επτά Ρεπουμπλικάνοι και έξι Δημοκρατικοί έχουν βρεθεί θετικοί ή εικάζεται ότι έχουν νοσήσει από την COVID-19, από την έναρξη εξάπλωσης της πανδημίας, μέσα στο 2020.

Ο βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Λούι Γκόμερτ, είναι το τελευταίο μέλος του Κογκρέσου, που διαγνώστηκε χθες με κορονοϊό. Ο ίδιος δήλωσε ότι ήταν ασυμπτωματικός, ενώ όλα τα άλλα μέλη των δύο νομοθετικών σωμάτων που είχαν νοσήσει, έχουν αναρρώσει, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Από την COVID 19 φέρονται να νόσησαν εκτός του Γκόμερτ οι βουλευτές: Μόργκαν Γκρίφιθ, Τομ Ράις, Νιλ Νταν, Τζο Κάνινγκαμ, Μάικ Κέλι, Μάριο Ντίαζ-Μπαλάρτ, Μπεν Μακάνταμς, Νίντια Βελάσκεζ, Σεθ Μούλτον.

Οι γερουσιαστές: Τιμ Κέιν, Μπομπ Κέισι και Ράντ Πολ.

Υποχρεωτική η μάσκα

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε χθες ότι τόσο τα μέλη όσο και το προσωπικό της Βουλής των Αντιπροσώπων υποχρεούνται πλέον να φορούν μάσκες στη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Τα μέλη του σώματος θα επιτρέπεται να βγάζουν τις μάσκες όταν μιλούν από το βήμα απευθυνόμενα στην ολομέλεια.


Πηγή