Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου: Αφαιρέθηκε ο τίτλος επίτιμου καθηγητή του Πούτιν και από το ΕΚΠΑ

Τη μεγάλη του ικανοποίηση για την απόφαση του ΕΚΠΑ να προχωρήσει στην ανάκληση της επιτιμοποίησης του Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Πιο Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαθεοδώρου έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Με απόφαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ αφαιρέθηκε ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα στον Βλ. Πούτιν. Ολοκληρώθηκε έτσι ο κύκλος μιας προσπάθειας που ξεκινήσαμε τον Μάρτιο του 2022, λίγες μέρες μετά την εισβολή στην Ουκρανία, για την ανάκληση της επιτιμοποίησης του από τα ελληνικά Πανεπιστήμια. Το αίτημα το στήριξαν πολλές εκατοντάδες πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ανέδειξαν με ευαισθησία πολίτες, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, πολλοί/ες που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία. Προηγήθηκε η ανάκληση από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και στη συνέχεια ήρθε κι αυτή του ΕΚΠΑ».

Ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια

Στην ίδια δημοσίευση, ο καθηγητής έγραψε: «Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω από καρδιάς όλες και όλους που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια, αλλά και τη μεγάλη χαρά γιατί πολλές και πολλοί μαζί κάναμε κάτι που δικαιώνει την ακαδημαϊκή ταυτότητα μας, την κοινή πολιτική αντίληψή μας για την υπεράσπιση της ελευθερίας, της Δημοκρατίας, του Διεθνούς Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αυτό μπορούμε να το μοιραζόμαστε ανεπιτήδευτα, με υπερηφάνεια».

Δείτε την ανάρτηση του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου:


Πηγή