Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024

Θράσος το «αριστερό success story» τονίζουν στη ΝΔ

Να αποδομήσει το επιχειρούμενο «αριστερό success story» με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το ΑΕΠ που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα επιχειρεί η ΝΔ, τονίζοντας πως τα στοιχεία της πραγματικής οικονομίας μονάχα για πανηγυρισμούς δεν ενδείκνυνται.

«Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα στοιχεία του ΑΕΠ του γ’ τριμήνου του 2016. Μόνο που τα στοιχεία αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι το περυσινό γ’ τρίμηνο ήταν καταστροφικό» σημειώνουν από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπενθυμίζοντας πως «πέρυσι η Κυβέρνηση Τσίπρα, στέγνωσε την αγορά σκουπίζοντας τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, έκανε εσωτερική στάση πληρωμών, έκλεισε τις τράπεζες, επέβαλε capital controls και υπέγραψε το αχρείαστο, 3ο Μνημόνιο, με μέτρα λιτότητας ύψους 9 δις ευρω».

Παράλληλα, στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτάσσουν μεγέθη και στοιχεία, τα οποία όπως τονίζουν προτιμά να αποκρύπτει η κυβέρνηση, όπως τις 82.810 απολύσεις του Οκτωβρίου και «τα 2.400.000 συνταξιούχους που είδαν κύριες και επικουρικές συντάξεις να σφαγιάζονται και το ΕΚΑΣ να καταργείται, τους χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες που έβαλαν λουκέτο».

Με τον τρόπο αυτό στη ΝΔ επιβεβαιώνουν αυτό που επανέλαβε εμφατικά στη συνέντευξή του τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μία μέρα πριν την παρέμβαση Ομπάμα για το χρέος, τονίζοντας πως το αίτημα για εκλογές παραμένει πιο επιτακτικό από ποτέ, λόγω του βαρύτερου κόστους παραμονής της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου στην εξουσία.


Πηγή