Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Θ.Πλεύρης: Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα με τα νοσοκομεία που υπάρχει πίεση [βίντεο]

«Θα υπάρξουν δύο ιδιωτικές κλινικές για να ενισχύσουν τα Νοσοκομεία Αττικόν και Γεννηματάς, που μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα τους επόμενους δύο μήνες με τις ιώσεις», δήλωσε υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Παρεμβασεις» του Blue Sky, πρόσθεσε ωστόσο ότι παρουσιάζεται μείωση και στον κορωνοϊό και στις ιώσεις το τελευταίο διάστημα.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο «Αττικό» αλλά μέσα στους επόμενους μήνες θα αναπτυχθούν 52 κλίνες για να αντιμετωπιστεί. «Τα έκτακτα χειρουργεία γίνονται κανονικά ενώ για τα τακτικά χειρουργεία αυτή την περίοδο γίνεται εκκαθάριση στις λίστες. Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι είναι περίπου 2100 τα τακτικά χειρουργεία που δεν έχουν γίνει κι αυτό όπως ανέφερε είναι μια με αδυναμία του κράτους», είπε ο κ. Πλεύρης.

Αναφέρθηκε επίσης και στη ρύθμιση που έφερε πρόσφατα στη Βουλή να παίρνουν επιπλέον 1.800 όσοι γιατροί δεχτούν να μετακινούνται σε διάφορα νοσοκομεία και να καλύπτουν ανάγκες.

Για προσωπικό γιατρό και φάρμακα

Ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι το σύστημα με τα ραντεβού στους προσωπικούς ιατρούς «δεν είναι ακόμη αυτό που θέλουμε αλλά υπάρχει, προχωράει ικανοποιητικά».

Πρόσθεσε «να βρούμε τον τρόπο να έχουμε περισσότερους προσωπικούς γιατρούς στο σύστημα». Για τα φάρμακα ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση αλλά παραμένει το πρόβλημα, κυρίως σε φάρμακα που υπάρχει έλλειψη στην παγκόσμια παραγωγή όπως τα εισπνεόμενα. Ανέφερε ακόμη ότι τα ελληνικά εργοστάσια αύξησαν την παραγωγής τους και αυτό βοήθησε στην αντιμετώπιση του προβλήματος.


Πηγή