Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Ιαπωνία: Σε φυλάκιση 19 ετών καταδικάστηκε ο δράστης επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο

Με 19 χρόνια φυλάκισης τιμώρησε δικαστήριο του Τόκιο 37χρονο που είχε μαχαιρώσει τρεις επιβάτες τρένου το 2021.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο Γιουσούκε Τσουσίμα επέλεξε τυχαία τα υποψήφια θύματα, στα οποία επιτέθηκε διαδοχικά με «πρόθεση να σκοτώσει».

Την 6η Αυγούστου 2021 ο Τσουσίμα μαχαίρωσε κατ’ επανάληψη στον θώρακα και στην πλάτη μια 20χρονη φοιτήτρια, ενώ τραυμάτισε ελαφρύτερα μια γυναίκα περίπου 50 ετών και έναν άνδρα περίπου 30 ετών. Συνολικά 10 άτομα τραυματίστηκαν στο συμβάν.

Καναδάς: Άγριος καβγάς στο μετρό του Τορόντο κατέληξε σε επίθεση με μαχαίρι -«Τον μαχαιρώνει, βοήθεια»[βίντεο]

Νωρίτερα, την ημέρα που επιτέθηκε στους επιβάτες του τρένου, μια γυναίκα υπάλληλος σε ένα παντοπωλείο στο Τόκιο κάλεσε την Αστυνομία αφού τον κατηγόρησε για κλοπή.

Ο Τσουσίμα, είπε στην Αστυνομία ότι ήθελε να σκοτώσει τον υπάλληλο του καταστήματος, αλλά άλλαξε τον στόχο του στους επιβάτες του τρένου επειδή παρατήρησε ότι το κατάστημα ήταν έτοιμο να κλείσει.

Οι κάμερες ασφαλείας στο τρένο κατέγραψαν εικόνες του Τσουσίμα να μαχαιρώνει τη φοιτήτρια πολλές φορές. Τα άλλα εννέα θύματα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και άνδρες, τραυματίστηκαν είτε από μαχαιρώματα από τον Τσουσίμα είτε τραυματίστηκαν ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τον μαινόμενο δράστη.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης επιχείρησαν μάταια να πείσουν το δικαστήριο ότι ο πελάτης τους δεν είχε σκοπό να αφαιρέσει ανθρώπινη ζωή, επισημαίνοντας ότι είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή κατά το παρελθόν.


Πηγή