Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024

Ιβάνοφ: H ντόλτσε βίτα του εκατομμυριούχου υφ. Άμυνας του Πούτιν και της γυναίκας του που λατρεύει τα ψώνια [βίντεο]

Εκατομμύρια δολάρια με διεφθαρμένες συμφωνίες έβγαλε ο υφυπουργός Άμυνας του Βλαντίμιρ Πούτιν, Τιμούρ Ιβάνοφ προκειμένου να χρηματοδοτήσει ένα πολυτελέστατο στυλ διαβίωσης, που δεν συνάδει με τον μισθό του, υποστηρίζει η ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι.

Όπως λέει το Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς (ACF) των συνεργατών του φυλακισμένου ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, ο 47χρονος Ιβάνοφ και η γκλαμουράτη σύζυγός του, Σβετλάνα, είναι ιδιοκτήτες μιας τεράστιας έπαυλης και δύο λιμουζινών Rolls Royce. Υποστηρίζουν δε ότι ενώ ο Ιβάνοφ μετείχε στην επίβλεψη της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία, η Σβετλάντα ταξίδεψε αεροπορικώς στο Παρίσι για ψώνια και ξόδεψε κάπου 8.000 δολάρια μόνον για προϊόντα του οίκου Prada και άλλα μεγάλα ποσά για κοσμήματα.

Η έπαυλη του ζεύγους Ιβάνοφ κοντά στον ποταμό Βόλγα
Η έπαυλη του ζεύγους Ιβάνοφ κοντά στον ποταμό Βόλγα / Φωτογραφία: ACF International

Σύμφωνα με την έρευνα του ACF ο Ιβανόφ και η σύζυγός του Σβετλάνα, που είχε προκαλέσει σάλο στη Ρωσία προ επταετίας με αποκαλυπτικές φωτογραφίες της, ξόδεψαν περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ στις διακοπές τους, διαθέτοντας το εν λόγω ποσό για να μισθώσουν βίλες και θαλαμηγούς, να αγοράσουν ακριβά κοσμήματα και ρούχα, ενώ τους λογαριασμούς του αναπληρωτή υπουργού πλήρωνε εταιρεία που ασχολείται με την ανοικοδόμηση της καταστραφείσας στην διάρκεια του πολέμου ουκρανικής πόλης Μαριούπολης.

Οι συνεργάτες του Ναβάλνι, που έχουν προβεί στο παρελθόν και σε άλλες αποκαλύψεις για τη διαφθορά στα ύπατα κλιμάκια της ρωσικής ηγεσίας – π.χ. για το παλάτι του Πούτιν στη Μαύρη Θάλασσα – μελέτησαν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που έπεσε στα χέρια τους της Σβετλάνα Ιβανόβα, κι όπως ισχυρίζονται το 2018 η οικογένεια του υφυπουργού Άμυνας μόνο για μίσθωση επαύλεων στο γαλλικό θέρετρο Σαιν Τροπέ δαπάνησε τουλάχιστον 850.000 ευρώ. Την ίδια χρονιά, το 2018 δηλαδή, ο Τιμούρ Ιβάνοφ γιόρτασε με την σύζυγό του τα γενέθλια του στην Κωνσταντινούπολη, ξοδεύοντας σύμφωνα με την έρευνα 178.000 ευρώ.

Ο Τιμούρ Ιβάνοφ και η γυναίκα του, Σβετλάνα
Ο Τιμούρ Ιβάνοφ και η γυναίκα του, Σβετλάνα

Νωρίτερα οι Ιβάνοφ απέκτησαν τη μία από τις δύο Rolls Royce τους, μια Corniche αξίας 120.000 ευρώ, την οποία και ανακαίνισαν δαπανώντας 75.000. ευρώ.

Η Σβετλάνα Ιβάνοβα στο τιμόνι της μίας από τις δύο Rolls Royce του ζευγαριού
Η Σβετλάνα Ιβάνοβα στο τιμόνι της μίας από τις δύο Rolls Royce του ζευγαριού

Η ομάδα του Ναβάλνι επισημαίνει ότι τα ετήσια εισοδήματα που έχουν δηλώσει επισήμως είναι σχεδόν πέντε φορές μικρότερα της εν λόγω αγοράς.

Σάλος στη Μόσχα με τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες της συζύγου του υφ. Αμυνας [εικόνες]

Ξεχωριστά επισημαίνεται ότι πολλούς λογαριασμούς της Σβετλάνα Ιβανόβα, για παράδειγμα εκείνους που αφορούν στην αγορά κοσμημάτων, τους πλήρωναν εταιρείες υπεργολάβων του υπουργείου Άμυνας, από την εταιρεία “Olimpsitstroi”. Η εν λόγω εταιρεία κατασκευάζει σπίτια στην Μαριούπολη.

Λάτρης της πολυτελούς ζωής η Σβετλάνα Ιβάνοβα φέρεται να ξόδεψε τουλάχιστον 8.000 ευρώ για ψώνια σε ένα ταξίδι της στο Παρίσι
Λάτρης της πολυτελούς ζωής η Σβετλάνα Ιβάνοβα φέρεται να ξόδεψε τουλάχιστον 8.000 ευρώ για ψώνια σε ένα ταξίδι της στο Παρίσι

Ο
Τιμούρ Ιβανόφ είναι υφυπουργός Άμυνας
της Ρωσίας από το 2016. Πριν αναλάβει την
θέση αυτή επί τέσσερα χρόνια εργάζονταν
υπό την διοίκηση του Σεργκέι Σοϊγκού,
στην κυβέρνηση της περιοχής της Μόσχας.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε κυρώσεις στον Ρώσο υφυπουργό Άμυνας. Μετά από αυτό ο Ιβανόφ υπέβαλε αίτηση διαζυγίου με την σύζυγό του, αλλά η ομάδα του Ναβάλνι ισχυρίζεται ότι το διαζύγιο ήταν εικονικό και πραγματικός λόγος ήταν να παρακάμψει τις κυρώσεις.


Πηγή