Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ιερώνυμος: Η Ιστορία πρέπει να γίνει σύμβουλός μας, χωρίς προκαταλήψεις και ιδεοληψίες

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, στον χαιρετισμό του στο Μουσείο Δημοκρατίας στον Αη Στράτη, με αφορμή σχετική αναφορά του πρωθυπουργού, είπε ότι δεν συναντιόμαστε ιδεολογικά, αλλά ανθρώπινα, καθώς όπου υπάρχει άνθρωπος πρέπει να είμαστε κοντά του.

Τόνισε ταυτόχρονα ότι «η διαφορά μας δεν πρέπει να μας χωρίζει, αλλά να μας ενώνει».

Μεταφέροντας την προσωπική του εμπειρία από την κοινωνία, ο κ. Ιερώνυμος είπε: «κύριε πρωθυπουργέ, υπάρχει ανησυχία και αναβρασμός. Να προλάβουμε».

Πρόσθεσε ότι δεν είναι καιρός να υπονομεύει ο ένας τον άλλον, ούτε καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει και επισήμανε ότι τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος, όπως ακριβώς ο γιατρός ασκεί την όποια θεραπεία στον ασθενή, αφού πρώτα του έχει πέσει ο πυρετός.

Ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε ότι του προξένησε μεγάλη εντύπωση η ιστορία του Αη Στράτη, και τόνισε ότι η Ιστορία πρέπει να γίνει σύμβουλός μας, δάσκαλός μας, αδελφός μας και φίλος μας, χωρίς προκαταλήψεις και ιδεοληψίες.

Η Ιστορία έχει και καλά και κακά, «από τη σοφία μας και τον τρόπο επιλογής μας εξαρτώνται πολλά πράγματα, ας δώσουμε το παράδειγμα», ανέφερε καταληκτικά ο Αρχιεπίσκοπος.


Πηγή