Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ιερώνυμος: Λίγα λόγια, περισσότερη σιωπή και έμπρακτη συμπαράσταση

Στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος-Ταώ (Νταού) Πεντέλης, σημείο όπου ξεκίνησε η φονική πυρκαγιά στην Πεντέλη την περασμένη εβδομάδα, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και της πρώτης Παράκλησης προς την Υπεραγία Θεοτόκο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, συνευχομένου του Πρωτοσυγκέλλου της Αρχιεπισκοπής, Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών.

Τον Αρχιεπίσκοπο και τον Επίσκοπο Θεσπιών υποδέχθηκαν στην Μονή η Ηγουμένη Γερόντισσα Στυλιανή και οι αδελφές της Μονής, ενώ παρόντες ήταν πιστοί από όλη την Αθήνα.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις αδελφές της Μονής για την μεγάλη δοκιμασία που κατέκαψε τον περιβάλλοντα χώρο της Μονής.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως «πραγματοποιήσαμε μία επίσκεψη στα μέρη που δοκιμάστηκαν από την φονική πυρκαγιά και καταλήξαμε στην Μονή, όπου ξεκίνησε η φωτιά, για την πρώτη παράκληση προς την Παναγία μας. Αυτό που χρειάζεται αυτές τις ώρες είναι λίγα λόγια, περισσότερη σιωπή, περίσκεψη, προσευχή, ψάξιμο μέσα μας και κυρίως έμπρακτη συμπαράσταση».

localStorage.clear();


Πηγή