Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ινδονησία: Πάνω από 1.000 νέα κρούσματα -Τα περισσότερα του τελευταίου τριμήνου | ΚΟΣΜΟΣ

Η Ινδονησία κατέγραψε 1.054 νέα κρούσματα κορωνοϊού, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση του τελευταίου τριμήνου.

Η κυβέρνηση προετοιμάζεται για ένα κύμα μολύνσεων που προκαλεί η ραγδαία εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον. Η τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο επλήγη από ένα φονικό δεύτερο κύμα μολύνσεων τον Ιούλιο το οποίο είχε προκαλέσει η παραλλαγή Δέλτα. Μέχρι τον Δεκέμβριο ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων είχε πέσει στα περίπου 200 προτού αυξηθούν αυτό τον μήνα εν μέσω πληροφοριών για εγχώρια μετάδοση της Όμικρον.

Όπως ανέφερε σε σημερινή του ανακοίνωση ο υπουργός Υγείας Μπούντι Γκουνάντι Σαντικίν, “θα πρέπει να συντονιστούμε με τις τοπικές κυβερνήσεις για να αυστηροποιήσουμε τα μέτρα ως προς τις μετακινήσεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να χορηγήσουμε αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου και να ενισχύσουμε τις υγειονομικές εγκαταστάσεις”.

Δεν έδωσε ωστόσο διευκρινίσεις για το είδος των περιορισμών που πιθανόν να επιβάλλουν οι τοπικές αρχές. Αξιωματούχοι συνήθως επανεξετάζουν τα μέτρα που συνδέονται με την πανδημία κάθε Δευτέρα. Η Ινδονησία εντόπισε το πρώτο κρούσμα της υψηλά μεταδιδόμενης Όμικρον στις 16 Δεκεμβρίου. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έκτοτε έχουν ξεπεράσει τα 500 και οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι τα ποσοστά τους θα κορυφωθούν τον Φεβρουάριο.

Η χώρα αυτή της νοτιοανατολικής Ασίας ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμού με τρίτη δόση για τον γενικό πληθυσμό αυτή την εβδομάδα.


Πηγή