Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Ιράν: Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε την Ιρανή αθλήτρια Ελνάζ Ρεκαμπί που είχε αγωνιστεί χωρίς χιτζάμπ στη Σεούλ

Η Ιρανή αθλήτρια αναρρίχησης και ακτιβίστρια Ελνάζ Ρεκαμπί, επέστρεψε στο Ιράν το πρωί της Τετάρτης και έτυχε πανηγυρικής υποδοχής από πλήθος κόσμου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Guardian», μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε σήμερα το πρωί της Τετάρτης, στο διεθνές αεροδρόμιο Ιμάμ Χομεϊνί έξω από την Τεχεράνη. Βίντεο έδειχναν το πλήθος να φωνάζει το όνομα της 33χρονης Ελνάζ Ρεκαμπί και να την αποκαλεί ήρωα. Η αθλήτρια αναρρίχησης διαγωνίστηκε χωρίς την χιτζάμπ της στο Ασιατικό Πρωτάθλημα στη Νότια Κορέα και είχαν ενταθεί οι φόβοι για την τύχη της αθλήτριας καθώς δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Ξέχασε να φορέσει την χιτζάμπ της τόνισε η αθλήτρια από το Ιράν

Το πρωί της Τετάρτης, η Ελνάζ Ρεκαμπί έφτασε στο αεροδρόμιο, φορώντας ένα μαύρο καπέλο του μπέιζμπολ και ένα μαύρο φούτερ με κουκούλα που κάλυπτε τα μαλλιά της. Δέχθηκε λουλούδια από έναν παρευρισκόμενο και στη συνέχεια επανέλαβε αυτό που είχε δημοσιεύσει στο Instagram, ότι η μη χρήση του χιτζάμπ ήταν «ακούσια» και ότι το ταξίδι της είχε γίνει όπως είχε προγραμματιστεί.

Η Ρεκαμπί περιέγραψε ότι βρισκόταν σε χώρο αναμονής μόνο για γυναίκες πριν από την ανάβασή της. «Επειδή ήμουν απασχολημένη να βάλω τα παπούτσια μου και τον εξοπλισμό μου, αυτό με έκανε να ξεχάσω να βάλω το χιτζάμπ μου και μετά πήγα να διαγωνιστώ», είπε.

Παράλληλα η αθλήτρια αναρρίχησης από το Ιράν πρόσθεσε: «Επέστρεψα στο Ιράν με ηρεμία, αν και είχα πολλή ένταση και άγχος. Αλλά μέχρι στιγμής, δόξα τω Θεώ, δεν έχει συμβεί τίποτα».


Πηγή