Τρίτη , 30 Απρίλιος 2024

Ισραηλινός υπουργός Αμυνας: Εχουμε σκοτώσει 12 διοικητές της Χαμάς -Θα εξολοθρεύσουμε και τον αρχηγό της στη Γάζα

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το απόγευμα ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Yoav Gallant λέγοντας ότι οι IDF έχουν σκοτώσει 12 διοικητές της Χαμάς και ότι θα εντοπίσουν και θα εξολοθρεύσουν και τον αρχηγό της οργάνωσης στη Γάζα.

Σύμφωνα με τους Τimes of Israel, mετά από περιοδεία στα βόρεια σύνορα και στο νότο τις τελευταίες δύο ημέρες, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ στη συνέντευξη τύπου μετέφερε το μήνυμα των Ισραηλινών στρατιωτών ότι είναι έτοιμοι να πολεμήσουν μέχρι τη νίκη και για όσο χρειαστεί. «Αν χρειαστεί ένας χρόνος, το Ισραήλ πρέπει να ολοκληρώσει την αποστολή», υποστήριξε ότι του είπαν. «Υπάρχουν μαχητές εδώ που είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα», υποστήριξε ο Gallant και πρόσθεσε: «Αυτή η αποφασιστικότητα χαρακτηρίζει ολόκληρο τον πληθυσμό του Ισραήλ».

Υποστήριξε ακόμη ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ενεπλάκησαν σε σκληρές μάχες με τρομοκράτες στη Γάζα σήμερα, ότι κύκλωσαν την πόλη της Γάζας τόσο από το νότο όσο και από το βορρά και ότι έχουν εισέλθει σε αστικές περιοχές.Οι IDF «πολεμούν τους τρομοκράτες στα αρχηγεία τους και στις σήραγγες», υποστήριξε προσθέτοντας ότι καταστρέφουν αποθήκες, σήραγγες και άλλες δομές της Χαμάς. «Οι μάχες προχωρούν καλά, βήμα προς βήμα. Πολλοί τρομοκράτες εξολοθρεύονται. Διαλύουμε το ένα τάγμα της Χαμάς μετά το άλλο», είπε. «Δώδεκα διοικητές ταγμάτων της Χαμάς έχουν σκοτωθεί και θα τους βρούμε όλους τους τρομοκράτες στο πεδίο».

Ισραηλινός ΥΠΑΜ: Θα φθάσουμε στην ηγεσία της Χαμάς

Ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας ανέφερε ακόμη ότι «η Χαμάς δεν έχει όρια», όπως διαπίστωσε το Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου με τη φρικτή επίθεση και τις βάναυσες θηριωδίες του. «Η ηγεσία της Χαμάς είναι υπεύθυνη. Θα φτάσουμε σε αυτή την ηγεσία», συνέχισε. «Θα φτάσουμε στον [επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα] Yahya Sinwar και θα τον εξοντώσουμε».

Σε ότι αφορά το άλλο μέτωπο, υποστήριξε ότι το Ισραήλ «δεν έχει καμία πρόθεση για έναν πόλεμο με τη Χεζμπολάχ». Τονίζει όμως ότι η IAF διατηρεί το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών της στα σύνορα με τον Λίβανο για να οποιαδήποτε πιθανή εξέλιξη εκεί. Και συνέχισε λέγοντας ότι αν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα «κάνει το λάθος» και αποφασίσει να μπει στον πόλεμο, «θα σφραγίσει τη μοίρα του Λιβάνου».

Και κατέληξε λέγοντας ότι «στο τέλος του πολέμου δεν θα υπάρχει πια Χαμάς στη Γάζα. Δεν θα υπάρχει πλέον απειλή ασφαλείας από τη Γάζα για το Ισραήλ και το Ισραήλ θα έχει απόλυτη ελευθερία να λάβει όποια μέτρα ασφαλείας επιθυμεί εναντίον οποιουδήποτε σηκώνει το κεφάλι του στη Γάζα [για να απειλήσει το Ισραήλ]».

Και απαντώντας σε μια ερώτηση, επανέλαβε: «Στο τέλος του πολέμου, δεν θα υπάρχει Χαμάς στη Γάζα. Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ είναι συντονισμένοι σε αυτό».


Πηγή