Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

Ιστορική φορολογική μεταρρύθμιση είναι έτοιμος να εξαγγείλει ο Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα υποσχεθεί στην ομιλία που θα εκφωνήσει σε λίγη ώρα ενώπιον των δύο σωμάτων του Κογκρέσου (είναι προγραμματισμένο να αρχίσει αυτή την ώρα) μια «ιστορική» φορολογική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με αποσπάσματα του κειμένου της που μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το Ρόιτερς.

«Η οικονομική μας ομάδα προετοιμάζει μια ιστορική φορολογική μεταρρύθμιση που θα μειώσει το ύψος των φόρων που καταβάλλουν οι εταιρείες μας ώστε να μπορούν να ανταγωνίζονται και να ευημερούν», ενώ «ταυτόχρονα, θα προσφέρουμε μαζικές φορολογικές ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη», πρόκειται να πει ο Τραμπ.

Ακόμη, ο Τραμπ θα καλέσει το Κογκρέσο να «αντικαταστήσει» το πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας που είναι γνωστό Obamacare με μια σειρά «μεταρρυθμίσεις» οι οποίες θα δώσουν «καλύτερη πρόσβαση» στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής πρόνοιας και «θα μειώσουν τα κόστη».

Επιπλέον, ο Τραμπ θα υποστηρίξει ότι το αυστηρότερο νομικό πλαίσιο για τη μετανάστευση θα «βοηθήσει τους ανέργους» στη χώρα του.

Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ο ρεπουμπλικάνος θα υποσχεθεί πως θα συνεργαστεί με μουσουλμανικά κράτη για να νικηθεί η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, κατά τα αποσπάσματα αυτά.


Πηγή