Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Ισχυρές πιέσεις στο χρηματιστήριο

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, με την αγορά να υποχωρεί προς τα επίπεδα των 820 μονάδων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 823,89 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,84%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 820,90 μονάδες (-2,20%).

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,99%, ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει κέρδη σε ποσοστό 2,68%.

Η μετοχή της Folli Follie απετέλεσε το μεγάλο αρνητικό πρωταγωνιστή (-29,99%), μετά από την έκθεση της Quintessential Capital Management, που σημείωσε πως ότι αφού εξετάσθηκαν τα μεγέθη της Folli Follie, υπάρχουν ανησυχίες για την ικανότητα της εταιρείας να απεικονίσει τα ακριβή στοιχεία της, οδεύει προς σοβαρά οικονομικά προβλήματα και εκφράζει την εκτίμηση ότι η μετοχή είναι υπερβολικά υπερτιμημένη.

Η Quintessential Capital Management ανέφερε ότι δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνειά της και αμφισβητεί το δίκτυο και τις πωλήσεις του ομίλου στην Ασία.

Η Folli Follie με επιστολή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών τονίζει ότι το δημοσίευμα της Quintessential Capital Management είναι ανυπόστατο, ψευδές, συκοφαντικό και παραπλανητικό με άμεσο αποτέλεσμα τη ζημία των συμφερόντων της εταιρείας και των μετόχων της. Η εταιρεία έχει ήδη αναθέσει στους νομικούς συμβούλους της να κινηθούν με οποιοδήποτε τρόπο κρίνουν σκόπιμο προκειμένου να προασπίσουν τα δικαιώματα της εταιρείας και των μετόχων της.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 78,136 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 59.699.390 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,19%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,27%.

localStorage.clear();


Πηγή