Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Ιταλία: Νέους περιορισμούς ετοιμάζει η κυβέρνηση Ντράγκι -Σκέψεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 18 | ΚΟΣΜΟΣ

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, στην Ιταλία, τα κρούσματα κορωνοϊού ήταν 61.046 και 133 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Συνολικά, τα διαγνωστικά τεστ μειώθηκαν στις 278.654, το 21,9% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις ΜΕΘ, σε σχέση με χθες εισήχθησαν 22 νέοι ασθενείς και 491 στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι σκοπεύει να επεκτείνει τη χρήση του σούπερ πράσινου πάσου εμβολιασμένου σε όλους τους χώρους εργασίας ενώ, παράλληλα, εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 18 ετών.

Ιταλία: Πολιτικός της χρονιάς ο Μάριο Ντράγκι -Πάει για πρόεδρος Δημοκρατίας;

Ιταλία: Επεκτείνεται σημαντικά η χρήση του σούπερ πράσινου πάσου σε ΜΜΜ, ξενοδοχεία και εστιατόρια

Νέα μέτρα από τις 10 Ιανουαρίου

Την ίδια ώρα, μετά την υιοθέτηση των νέων μέτρων, τα οποία θα ισχύσουν από τις 10 Ιανουαρίου (υποχρεωτικό σούπερ πράσινο πάσο για είσοδο σε ξενοδοχεία και όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για κατανάλωση φαγητού και στα τραπέζια μαγαζιών σε εξωτερικούς χώρους, αλλά και για την πρόσβαση σε χιονοδρομικά κέντρα) αυξήθηκε αισθητά η προσέλευση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα.

Από το Μιλάνο, μέχρι τη Ρώμη και το Λέτσε της Κάτω Ιταλίας, τις τελευταίες ώρες σχηματίσθηκαν ουρές πολιτών που πρέπει να κάνουν την αναμνηστική, αλλά και την πρώτη δόση των σκευασμάτων κατά της covid-19.

Η περιφέρεια της Λιγουρίας, τέλος, με πρωτεύουσα την Γένοβα, παρουσιάζει μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και θα είναι, πιθανότατα, η πρώτη περιοχή της χώρας η οποία θα γίνει και πάλι «πορτοκαλί ζώνη», με σειρά απαγορεύσεων και περιορισμών για τους ανεμβολίαστους πολίτες.


Πηγή