Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ για τη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς

Μπορεί η Πρωτομαγιά να έρχεται σε περίπου τέσσερις εβδομάδες, ωστόσο το ΠΑΜΕ εξέδωσε από σήμερα ανακοίνωση με την οποία καλεί τον κόσμο στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο Σύνταγμα.

Σύνθημα της απεργιακής συγκέντρωσης είναι το: «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών».

Στη μακροσκελή ανακοίνωση του ΠΑΜΕ -μεταξύ άλλων- αναφέρεται πως «η 1η Μάη είναι Απεργία, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεώρησης των δυνάμεων μας και εφαλτήριο νέων αγώνων. Τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του 44. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά».

Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι «μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας» και σημειώνει ότι «είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη της ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, της αλλαγής των συσχετισμών δυνάμεων. Είναι ανάγκη να μαζικοποιηθούν τα συνδικάτα με την νέα βάρδια της εργατικής τάξης, να σπάσουμε το απόστημα του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού!».

Τέλος, προτρέπει: «Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!», υπό το σύνθημα «Ζήτω η 1η Μάη, ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη».

localStorage.clear();


Πηγή