Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Κάστρα και ιππότες στο μεσαιωνικό Μονσαράζ

Γραφικά πλακόστρωτα στενά και ένα μεσαιωνικό κάστρο που προσφέρει άπλετη θέα στον πορτογαλικό κάμπο.

Το χωριό Μονσαράζ βρίσκεται στην κορυφή ενός ψηλού λόφου δίπλα στην κοιλάδα Guadiana στην περιοχή Alentejo, κοντά στα σύνορα με την Ισπανία.

Αποτελεί ένα από τα παλαιότερα χωριουδάκια στον πορτογαλικό νότο και κατοικείται ήδη από τα προϊστορικά χρόνια, όπως μαρτυρούν τα μνημεία που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.

Κτισμένο στην όχθη του ποταμού Guadiana, τον οποίο αγναντεύει από ψηλά, το χωριό βρίσκεται φωλιασμένο μέσα στα τείχη του 13ου αιώνα.

Το μεσαιωνικό χωριό φτιαγμένο από ασβέστη και σχιστόλιθο διατηρεί τη μαγεία από την αρχαιότητα.

Ο επισκέπτης στη βόλτα του στα στενά θα νιώσει αυτό το μέρος να του ψιθυρίζει ιστορίες που θα μπορούσαν να ειπωθούν για τους θαρραλέους βασιλιάδες και τους ιππότες Templar.

Αξίζει να δει κανείς την εκκλησία της Παναγίας Mannerist, να δοκιμάσει το παραδοσιακό τυρί που παράγει, καθώς και την τοπική κουζίνα.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Μονσαράζ / Πορτογαλία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Λισαβόνας είναι 4 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα και 6 ώρες και 5 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη. Από τη Λισαβόνα φτάνει κανείς στο Μονσαράζ οδικώς σε 2 ώρες και 30 λεπτά περίπου.

ΜΟΝΣΑΡΑΖ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΟΝΣΑΡΑΖ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΟΝΣΑΡΑΖ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΟΝΣΑΡΑΖ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΟΝΣΑΡΑΖ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΟΝΣΑΡΑΖ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

localStorage.clear();


Πηγή