Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024

Κέρκυρα: Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στηρίζει τους Ουκρανούς και Ρώσους φοιτητές –Συνάντηση με τον πρύτανη

Συνάντηση με Ουκρανούς και Ρώσους φοιτητές είχε ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου.

«Θέλουμε να αισθάνεστε ασφαλείς και μακάρι να περάσει σύντομα όλη αυτή η δύσκολη κατάσταση που βιώνετε», τόνισε σήμερα το μεσημέρι ο πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος, κατά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι, με τους 10 Ουκρανούς και τους 19 Ρώσους φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Ο κ. Φλώρος αφού συζήτησε μαζί τους, άκουσε την ανησυχία τους και τους επισήμανε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση διαχωρισμού των φοιτητών, αλλά ένας μόνο στόχος, η στήριξη και η βοήθεια όλων.

Η συνάντηση σηματοδότησε και την έναρξη της υλοποίησης της πρωτοβουλίας που πήρε η πρυτανική Αρχή, για την ανθρωπιστική στήριξη των 29 φοιτητών. Όπως τους ανακοινώθηκε ξεκινάει η άμεση εξασφάλιση της διαμονής και σίτισής τους από το Πανεπιστήμιο, για όσο χρόνο καταστεί αναγκαίο.

Κομποστοποίηση από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο -Ολα τα υλικά από το εστιατόριο γίνονται λίπασμα

Ζαλγκίρις Κάουνας: Θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Ουκρανίας στο ματς με την Μπαρτσελόνα

Οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας προσφέρουν εργασία σε όποιους το επιθυμούν

Την πρωτοβουλία, υποστηρίζουν τα Επιμελητήρια στα Ιόνια Νησιά και η Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας, με προσφορά εργασίας για όσους το επιθυμούν. Από τους εκπροσώπους του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας ανακοινώθηκε κάλυψη σίτισης, όταν η λέσχη του Πανεπιστημίου, θα παραμείνει κλειστή λόγω των διακοπών του Πάσχα, καθώς και η κάλυψη της προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης των φοιτητών.

Οι φοιτητές, ευχαρίστησαν τον πρύτανη και τους επαγγελματικούς φορείς για την όλη προσπάθεια στήριξης, ενώ δεν έκρυψαν τις ανησυχίες τους για τις οικογένειες τους που ζουν στις εμπόλεμες ζώνες και έστειλαν το δικό τους μήνυμα, «Ουκρανοί και Ρώσοι είναι αδέρφια»!


Πηγή