Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Κίνα: Σε lockdown 1,7 εκατ. κάτοικοι, μετά τον εντοπισμό 300 κρουσμάτων κορωνοϊού -Βγαίνουν μόνο για τεστ

Η Κίνα έβαλε 1.7 εκατομμύρια κατοίκους σε καθεστώς lockdown στην επαρχία Ανχουέι, καθώς εκεί βρέθηκαν περίπου 300 κρούσματα κορωνοϊού.

Η χώρα έχει ακολουθήσει μια ιδιαίτερα σκληρή προσέγγιση απέναντι στα ξεσπάσματα της Covid-19, με αυστηρά μέτρα που έχουν προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις σε κάποιες περιπτώσεις.

Η πολιτική «μηδενικού Covid» που εφαρμόζει η Κίνα φέρνει σκληρά μέτρα καραντίνας και μαζικά τεστ ακόμα και απέναντι σε περιορισμένες εξάρσεις του ιού.

Δύο περιοχές στην επαρχία αυτή, η Σισιάν και η Λίνγκμπι, ανακοίνωσαν την επιβολή Lockdown που αφορά περισσότερους από 1.7 εκατ. Κατοίκους, οι οποίοι δεν θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού.

Άδειοι δρόμοι και ουρές για τεστ σε επαρχία της Κίνας

Η κινεζική κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από άδειους δρόμους μέσα στο Σαββατοκύριακο και από κατοίκους που περίμεναν σε ουρές για να κάνουν το έκτο τεστ κορωνοϊού σε διάστημα λίγων ημερών.

Η επαρχία κατέγραψε 287 νέα κρούσματα τη Δευτέρα, ανεβάζοντας σε περίπου 1.000 τα συνολικά που έχουν εντοπιστεί στην εν λόγω επαρχία τις τελευταίες ημέρες.

Το νέο αυτό ξέσπασμα έρχεται καθώς η κινεζική οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει από ένα πολύμηνο lockdown στη Σαγκάη και τους περιορισμούς COVID-19 στην πρωτεύουσα Πεκίνο.


Πηγή