Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Καιρός -Αρναούτογλου: Αίθριος την Τετάρτη, με πολύ ήλιο -Καύσωνας το Σαββατοκύριακο και μετά φθινόπωρο

Αίθριος αναμένεται ο καιρός την Τετάρτη με αρκετή ηλιοφάνεια, ενώ το Σαββατοκύριακο έρχεται ένα σύντομο αλλά έντονο κύμα ζέστης, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός, με ηλιοφάνεια και φυσιολογικές θερμοκρασίες, που το μεσημέρι θα φτάσουν στους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Αιγαίου θα επικρατήσει λίγο χαμηλότερη θερμοκρασία.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, από Παρασκευή και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα μας επισκεφθεί ένα έντονο κύμα ζέστης, ωστόσο από την ερχόμενη εβδομάδα ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά και ο καιρός θα θυμίσει έντονα φθινόπωρο.

Καιρός: Έρχεται μίνι «καλοκαίρι» με 38άρια -Πόσο θα διαρκέσει το κύμα ζέστης [βίντεο]

Καιρός: Αναλυτικά η πρόγνωση για την Τετάρτη από την ΕΜΥ

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, θα φτάσει στα βόρεια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 27 με 30 και στην υπόλοιπη χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Γενικά αίθριος ο καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια, κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Γενικά αίθριος ο καιρός, οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή