Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Καιρός: Βελτιώνεται την Παρασκευή -Από την Κυριακή των Βαΐων αναμένεται νέα επιδείνωση

Σημαντική περαιτέρω βελτίωση αναμένεται στον καιρό της Παρασκευής (7/6), σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα.

Ειδικότερα, για το επόμενο 24ωρο προβλέπονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες μέχρι το πρωί στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά. Ωστόσο, ο καιρός γενικότερα θα είναι καλύτερος, με κύριο χαρακτηριστικό του την προοδευτική εξασθένηση των ανέμων.

Ωστόσο, το σκηνικό θα έχει διακυμάνσεις το επόμενο διάστημα και γενικά θα είναι άστατο. Αυτό σημαίνει ότι αναμένεται νέα επιδείνωση, η οποία θα κάνει την εμφάνισή της από το βράδυ της Κυριακής (9/4) και θα διατηρηθεί για κάποιες ημέρες, πιθανόν μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη (12/4). Ωστόσο, η θερμοκρασία δεν θα φτάσει σε χειμερινά επίπεδα.

Μαρουσάκης: Έντονα φαινόμενα μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη -Με τι καιρό θα ψήσουμε τον οβελία

Άστατος με βροχές ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, οι πρώτες προγνώσεις για την Κυριακή του Πάσχα

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή την Παρασκευή 7/4/23

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την Παρασκευή 7 Απριλίου, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς, τις πρώτες πρωινές ώρες, μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική νησιωτική χώρα. Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι-απόγευμα θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά και θα φτάσει στα βόρεια τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 15 με 17 βαθμούς και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου τους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 4 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και το πρωί έως 6 Μποφόρ. Από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι-απόγευμα πρόσκαιρα θα αυξηθούν.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά το πρωί έως 6 Μποφόρ. Από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι-απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν.
  • Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και νωρίς το πρωί στο Ιόνιο έως 6 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι-απόγευμα πρόσκαιρα θα αυξηθούν και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά το πρωί στα βόρεια έως 6 Μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 4 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί στις Κυκλάδες και από αργά το απόγευμα στην Κρήτη.
  • Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά το πρωί έως 6 Μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 3 με 4 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και το πρωί έως 6 Μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3 με 4 Μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Meteo: Οι περιοχές που θα έχει φαινόμενα κατά τη διάρκεια της Παρασκευής 7/4/23

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo. την Παρασκευή 7 Απριλίου αναμένονται τοπικές βροχές ή καταιγίδες αναμένονται σε περιοχές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, φαινόμενα που το πρωί θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν χαμηλές θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 15-16 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 5 έως 18°C, στην Ήπειρο από 5 έως 16°C, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 18-19°C, στα Επτάνησα από 9 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 Μποφόρ και ενδεχομένως στην αρχή της ημέρας τοπικά στο Αιγαίο 6 Μποφόρ, αλλά προοδευτικά θα παρουσιάσουν εξασθένηση και στο μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες από τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 Μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με εντάσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17-18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς.

Πώς θα είναι ο καιρός στην Ελλάδα μέχρι και την Τετάρτη 12/4/23

Σύμφωνα με την πρόγνωση εβδομάδας της ΕΜΥ, το Σάββατο 8 Απριλίου αναμένονται λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια θα αυξηθούν και στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους και κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα ανατολικά και τα νότια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά και τις βραδινές ώρες στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες και το βόρειο Αιγαίο και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και τις βραδινές ώρες της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

Τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα ανατολικά και τα νότια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τέλος, τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.


Πηγή