Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Καιρός: Θα θυμίσει πάλι καλοκαίρι το Σάββατο -Ανεβαίνει η θερμοκρασία, πού θα ρίξει βροχές και καταιγίδες

Βελτιωμένος προβλέπεται ότι θα είναι ο καιρός το Σάββατο (27/8) σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν αρκετά.

Ωστόσο, δεν θα λείψουν τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη.

Παράλληλα, θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα ηπειρωτικά, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με εντάσεις έως 2-4 μποφόρ στα πελάγη.

Βελτιώνεται από αύριο ο καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, σε ηπειρωτικά και Κρήτη περιορίζονται οι καταιγίδες

Θερινή κακοκαιρία… τέλος: Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός μέχρι τα τέλη Αυγούστου, η σημασία των βροχοπτώσεων

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή το Σάββατο 27/8/22

Σχετικά βελτιωμένο καιρό σχεδόν σε όλη τη χώρα προβλέπει για το Σάββατο 26/8 η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.

Στη νησιωτική χώρα λίγες τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Αυξημένα ποσοστά της σχετικής υγρασίας και τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στα πελάγη από βόρειες διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν τους 32 με 33 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στη νησιωτική χώρα τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Ασθενείς.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Ασθενείς.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Ασθενείς πρόσκαιρα το απόγευμα νότιοι έως 3 μποφόρ .
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Ασθενείς και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ηπειρωτικά σποραδικές καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.
  • Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικούς όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες . Το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί
  • Άνεμοι: Ασθενείς και τοπικά στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Meteo: Οι περιοχές που θα κάνουν την εμφάνισή τους βροχές και καταιγίδες

Από την πλευρά του, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προβλέπει ότι το Σάββατο 27 Αυγούστου αναμένονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Πιθανότητα για τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες υπάρχει και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 29-30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34-35, στην Ήπειρο από 13 έως 30-32 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 33-34, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 32-33 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 30-32 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 28-30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με παροδικές και τοπικές νεφώσεις. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32-33 βαθμούς.

Η πρόβλεψη του καιρού μέχρι και την Πέμπτη 1/9/22

Σύμφωνα με την πρόβλεψη εβδομάδας από την ΕΜΥ, την Κυριακή 28 Αυγούστου γενικά προβλέπεται αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 32 με 34 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου στα νησιά.

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια αναμένονται νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες από τις μεσημβρινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί – βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση.

Την Τρίτη 30 Αυγούστου προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου και την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου επίσης εκτιμάται ότι θα υπάρχει γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη.


Πηγή