Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Καιρός: Ξανά καλοκαιράκι την Τετάρτη, πέφτουν οι βοριάδες -Μέχρι και 35°C η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Βελτιώνεται την Τετάρτη (7/9) ο καιρός σε όλη την Ελλάδα, με τη σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας να φέρνει ξανά καλοκαίρι το Σαββατοκύριακο.

Για το επόμενο 24ωρο, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 28 με 30 και τοπικά στα δυτικά και νότια τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Βελτιώνεται την Τετάρτη σε όλη τη χώρα -Έρχεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας

Καιρός: Έρχονται 34άρια το Σαββατοκύριακο -Θερμό διάλειμμα, πριν από την «ψυχρή εισβολή»

ΕΜΥ: Ο καιρός ανά περιοχή την Τετάρτη 7/9/22

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός ανά περιοχή την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου θα έχει ως εξής:

Αττική

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας.
  • Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα θαλάσσια τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 19 έως 30 και τοπικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 και στα βόρεια έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην Κρήτη, όπου είναι πιθανό πρόσκαιρα να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη τιμή της 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.
  • Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη τιμή της 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.
  • Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Meteo: Παραμένει το ισχυρό μελτέμι και την Τετάρτη 7/9/22

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ενισχυμένο θα διατηρηθεί το μελτέμι στο Αιγαίο και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, με την έντασή του να φτάνει τα 7 μποφόρ.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι επικρατούσες διευθύνσεις και οι εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις των ανέμων.

Επίσης, για το επόμενο 24ωρο το Meteo προβλέπει πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Βόρειοι άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 29, στην Ήπειρο από 14 έως 31 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 30-32 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 31 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 29 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 32-34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ, και ενδεχομένως τοπικά στα νότια πελάγη 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και από τις μεσημεριανές ώρες βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 28-29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.

Αρναούτογλου: Ίσως να «χτυπήσει» και 35άρι το Σαββατοκύριακο

Χωρίς αξιόλογες μεταβολές θα είναι την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου ο καιρός, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, από το πρωί θα επικρατεί ηλιοφάνεια σχεδόν παντού, ενώ κάποιες συννεφιές θα εμφανιστούν στην κεντρική Μακεδονία, στη βόρεια Στερεά και στην Εύβοια. Από το μεσημέρι η συννεφιά θα κατακερματιστεί και στα ορεινά της Θεσσαλίας, σε Ήπειρο και Μακεδονία ίσως εκδηλωθούν κάποιες μπόρες μικρής διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο και στα 4-5 στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει μέχρι και τους 28 βαθμούς Κελσίου και στο Ιόνιο στους 31°C.

Στην Αττική, θα έχει ηλιοφάνεια από το πρωί και κάποιες συννεφιές στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν συννεφιές το πρωί, ωστόσο μέσα στην ημέρα θα επικρατήσει η ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη (8/9) θα επικρατεί όλη την ημέρα ηλιοφάνεια, ενώ το σημαντικότερο αφορά τους ανέμους, η ένταση των οποίων θα αρχίσει να υποχωρεί. Στο Αιγαίο θα έχουν ένταση 6-7 μποφόρ, αλλά θα έχουν τάση εξασθένησης. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 27-29 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή (9/9) επίσης θα υπάρχει παντού ήλιος και περαιτέρω πτώση των ανέμων στα 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο και νοτιάδες στο Ιόνιο. Η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 28-29°C.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου θα υπάρχει σύννεφα μόνο στη δυτική Ελλάδα και κάποιες μικρής έντασης μπόρες. Η υγρασία θα είναι πλέον έντονη, λόγω των νοτιοδυτικών ανέμων, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Η Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου θα είναι η πιο ζεστή ημέρα της εβδομάδας. Ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και κάποια λίγα σύννεφα θα εμφανιστούν στη βόρεια Ελλάδα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περεταίρω άνοδο, τους 33-34 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στους 35°C.

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και τη Δευτέρα 12/9/22

Σύμφωνα με την πρόγνωση εβδομάδας της ΕΜΥ, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα δυτικά τους 32 με 34 ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου επίσης προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Γενικά αίθριος καιρός θα είναι ο καιρός και το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο και τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, οπότε πιθανώς να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένεται στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Τέλος, την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά, οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα θα υπάρξει κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια κυρίως τη Δευτέρα.


Πηγή